Tortilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tortilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563396.jpeg&w=3840&q=75)
coś dla miłośników tortilli
0
0 / 0
coś dla miłośników tortilli
12
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g kapusta pekińska
200 g boczek wędzony
4 szt. placki tortilla
4 szt. jajko
2 szt. pomidor
1 szt. fasola czerwona konserwowa
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
4 szt. sałata
1 łyżka nać pietruszki
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
5 łyżka majonez
Przygotowanie
Wędzony boczek pokroić w paski i podsmażyć.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w spore kawałki.
Cebulę pokroić wg uznania, kapustę poszatkować, pomidory umyć i pokroić w półksiężyce.
Paprykę oczyścić i pokroić w paski, fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać.
Dodać smażony boczek.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać natkę pietruszki, dodać majonez i ketchup, wszystko wymieszać.
Tortille podsmażyć na patelni lub zagrzać w mikrofali, ułożyć sałatę, zwinąć placki w rożek i nałożyć do środka farsz.
Polać dodatkowo rozmieszanym majonezem i ketchupem.