Example thumb
0

Składniki

200 Gramów
kapusta pekińska
200 Gramów
boczek wędzony
4 Sztuki
Placki tortilla
4 Sztuki
jajko
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
sałata
1 Łyżka
nać pietruszki
5 Łyżek
ketchup
5 Łyżek
majonez
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Wędzony boczek pokroić w paski i podsmażyć.
  2. Jajka ugotować na twardo i pokroić w spore kawałki.
  3. Cebulę pokroić wg uznania, kapustę poszatkować, pomidory umyć i pokroić w półksiężyce.
  4. Paprykę oczyścić i pokroić w paski, fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać.
  5. Dodać smażony boczek.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać natkę pietruszki, dodać majonez i ketchup, wszystko wymieszać.
  7. Tortille podsmażyć na patelni lub zagrzać w mikrofali, ułożyć sałatę, zwinąć placki w rożek i nałożyć do środka farsz.
  8. Polać dodatkowo rozmieszanym majonezem i ketchupem.

Opis

coś dla miłośników tortilli

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!