0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
Złocista przyprawa do kurczaka Kamis
3 Łyżeczki
majonez
400 Gramów
jogurt naturalny
6 Sztuk
Placki wraps
2 Sztuki
pierś kurczaka
0.5 Sztuki
papryka czerwona
0.5 Sztuki
papryka zielona
6 Sztuk
Plastry żółtego sera
1 Sztuka
Brokuł
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
por
2 Sztuki
Ogórki w occie
5 Sztuk
Pieczarki marynowane
3 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Sos:jogurt mieszamy z majonezem i dodajemy pokrojone pieczarki i ogórki, doprawiamy sola i pieprzem.
  2. farsz: mięsko kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą (można mięso dzień wcześniej przygotować).
  3. przed smażeniem mięso posypujemy bułką tartą i mieszamy łyzką
  4. Żeby bułka dobrze się przykleiła, wrzucamy na gorący tłuszcz i smażymy na rumiany kolor.
  5. cebulę por papryke i brokuły kroimy, dodajemy do usmażonego mięsa i pod przykryciem smażymy ok 10 minut tak aby warzywa były kruche (w razie przywierania można dodać odrobine wody).
  6. wykładamy na blachę pergamin i kładziemy placki wraps, nakładamy na jedną połowę ciepły farsz a na wierzch plaster sera i zamykamy w pół księzyc dociskając dłonią.
  7. piekarnik musi byc nagrzany do ok 200st c i wkładamy na 6 minut z włączonym termoobiegiem.
  8. po wyjęciu z piekarnika polewamy sosem i gotowe

Opis

Smaczne na obiad lub kolację. Przepis wymyśliłam metodą prób i błedów

Podobne przepisy

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz.

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min.

Świdry z rybą

Łatwy Do 40 min.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!