Tortellini z szynką i serem w maśle szałwiowym
m7
To danie łatwe w przygotowaniu nadaje się na wieczór we dwoje lub kolację dla znajomych, których zaskoczy zapewne Twoja kulinarna inwencja.
2
0 / 0
To danie łatwe w przygotowaniu nadaje się na wieczór we dwoje lub kolację dla znajomych, których zaskoczy zapewne Twoja kulinarna inwencja.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
700 g makaron tortellini
1 szt. ząbek czosnku
20 szt. szałwia
6 łyżka masło
6 łyżka parmezan
Przygotowanie
Wkładamy masło, czosnek i szałwię do rondelka o pogrubionym dnie i podgrzewamy na małym ogniu 1-2 minuty, aż masło się roztopi. Przyprawiamy pieprzem.
Gotujemy pierożki w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Odcedzamy i jedną trzecią przekładamy do ogrzanej salaterki.
Mieszamy z 1 łyżką sosu i 2 łyżkami parmezanu.
Powtarzamy tę czynność, aż wszystkie pierożki, sos i parmezan będą wymieszane. Podajemy z parmezanem do posypania.