Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem. Farsz z smakowitej ricotty i pachnącego szpinaku z pewnością przypadnie Ci do gustu. Buon Appetito!
ciasto pierogowe: |
|||
400 | Gramów |
mąka pszenna
|
|
4 | Sztuki |
jajko
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
farsz: |
|||
350 | Gramów |
szpinak
|
|
0.5 | Sztuki | ||
1 | Sztuka |
ząbek czosnku
|
|
200 | Gramów |
Ser ricotta
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
0.5 | Łyżeczki |
gałka muszkatołowa
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
3 | Szczypty |
sól
|
|
2 | Szczypty |
pieprz
|
|
dodatkowo: |
|||
50 | Gramów |
parmezan tarty
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
2 | Gałązki |
świeża bazylia
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |