Tortellini z kurkami i szpinakiem
mariola85
Jesienne smaki.
0
0 / 0
Jesienne smaki.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szcz. sól, pieprz
400 g makaron tortellini
300 g kurki
100 g szpinak
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
2
Dodajemy umyte grzyby i dusimy około 20 minut.
3
Dodajemy śmietanę i rozgnieciony czosnek i umyty szpinak gotujemy chwilę do zgęstnienia śmietany, doprawiamy pieprzem i solą.
4
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
5
Podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem.