Tortellini z kurkami i szpinakiem
mariola85
Jesienne smaki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
563
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jesienne smaki.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
400 g makaron tortellini
300 g kurki
100 g szpinak
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
Przygotowanie
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
Dodajemy umyte grzyby i dusimy około 20 minut.
Dodajemy śmietanę i rozgnieciony czosnek i umyty szpinak gotujemy chwilę do zgęstnienia śmietany, doprawiamy pieprzem i solą.
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
563
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.