Tortellini z kurkami i szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Tortellini z kurkami i szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977381727.jpeg&w=3840&q=75)
Jesienne smaki.
0
0 / 0
Jesienne smaki.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietanka kremowa 30%
1 szczyp. sól, pieprz
400 g makaron tortellini
300 g kurki
100 g szpinak
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.
2
Dodajemy umyte grzyby i dusimy około 20 minut.
3
Dodajemy śmietanę i rozgnieciony czosnek i umyty szpinak gotujemy chwilę do zgęstnienia śmietany, doprawiamy pieprzem i solą.
4
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
5
Podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem.