Tortellini z kurkami i szpinakiem

mariola85
Tortellini z kurkami i szpinakiem

0

0 / 0

Jesienne smaki.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietanka kremowa 30%

1 szczyp. sól, pieprz

400 g makaron tortellini

300 g kurki

100 g szpinak

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę.

2

Dodajemy umyte grzyby i dusimy około 20 minut.

3

Dodajemy śmietanę i rozgnieciony czosnek i umyty szpinak gotujemy chwilę do zgęstnienia śmietany, doprawiamy pieprzem i solą.

4

Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.

5

Podajemy posypany świeżo mielonym pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

563

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły