Torta Caprese

Kakao DecoMorreno
Torta Caprese

Średnia 0 / 0

Oceń!

Torta Caprese to włoskie ciasto czekoladowe z migdałami, które jest bez dodatku mąki. Wilgotne, miękkie wnętrze i chrupiący wierzch z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom niemalże rozpływających się w ustach deserów i czekoladowych smaków. Ciasto możemy podawać na różne okazje, takie jak urodziny, święta czy spotkania rodzinne. To również świetny deser do popołudniowej kawy lub herbaty.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 łyżka kakao decomorreno

250 g migdały

5 szt. jajka całe

250 g gorzka czekolada

200 g cukier brązowy

170 g masło

2 łyżka likier amaretto

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

666

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły