Torta Caprese

Kakao DecoMorreno

Torta Caprese to włoskie ciasto czekoladowe z migdałami, które jest bez dodatku mąki. Wilgotne, miękkie wnętrze i chrupiący wierzch z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom niemalże rozpływających się w ustach deserów i czekoladowych smaków. Ciasto możemy podawać na różne okazje, takie jak urodziny, święta czy spotkania rodzinne. To również świetny deser do popołudniowej kawy lub herbaty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
666
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Torta Caprese to włoskie ciasto czekoladowe z migdałami, które jest bez dodatku mąki. Wilgotne, miękkie wnętrze i chrupiący wierzch z pewnością przypadną do gustu wszystkim miłośnikom niemalże rozpływających się w ustach deserów i czekoladowych smaków. Ciasto możemy podawać na różne okazje, takie jak urodziny, święta czy spotkania rodzinne. To również świetny deser do popołudniowej kawy lub herbaty.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 łyżka kakao decomorreno
250 g migdały
5 szt. jajka całe
250 g gorzka czekolada
200 g cukier brązowy
170 g masło
2 łyżka likier amaretto
Przygotowanie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
666
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
45
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.