Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
0.25 Kostki
masło
1 Szklanka
Fasolka szparagowa mrożona
4 Sztuki
jaja kurze całe
5 Sztuk
ziemniaki
1 Sztuka
pierś kurczaka
0.5 Sztuki
brokuły
2 Sztuki
marchew
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
śmietanka kremowa 30%
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jajka roztrzepujemy z łyżką śmietanki, dodajemy 2 łyżki mąki, starty ser, natępnie starte ziemniaki, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków.
  2. Warzywa: brokuł rozdzielamy na małe rożyczki, marchew obieramy, kroimy na cienkie krążki, dodajemy do ciasta, razem z fasolką i kurczakiem.
  3. Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego (najlepiej okrągłego) wlewamy ciasto, pieczemy w piekarniku w temp 160°C ok 30 minut.
  4. Po wyjęciu podajemy pokrojone kawałki (jak torcik), dekorujemy szczypiorkiem, pomidorem, sałatą..... :) Wspaniale smakuje polane sosem (mięsnym, pieczarkowym...)
  5. P.S. Ja przygotowałam sos musztardowy: szklanka wody, kostka mięsna, łyżka musztardy, pieprz (zagotować) , zagęścić mąką i gotowe:)
  6. Smacznego!!!!

Opis

Kolejny eksperyment, cudnie pachnący warzywami torcik.. o smaku już nic nie mówię:) Po prostu pycha!!!! Polecam!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!