Tort z wiśniami

m7
Tort z wiśniami

0

0 / 0

tym tortem na pewno uda się zaskoczyć gości

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

200 g cukier

30 g mąka ziemniaczana

125 g migdały

125 g mąka pszenna tortowa

150 g masło

400 g śmietana 18%

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. kompot z wiśni

1 szt. proszek do pieczenia

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na jednolitą masę. następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

2

Migdały zetrzeć na tartce i dodać do masy. Następnie dodać pianę ubitą z białek.

3

Ciasto przelać do wysmarowanej tortownicy piec ok. 40 minut. po wyjęciu ostudzić.

4

Wiśnie zagotować a następnie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnego soku. Wystudzić.

5

Ciasto przekroić na pół. Następnie środek delikatnie wydrążyć. I wypełnić go wiśniami.

6

Połowę wydrążonej części ciasta podsmażyć na patelni. A potem połączyć wszystko z ubitą na sztywno śmietaną.

7

Powstałą masę wyłożyć na ciasto chłodzić w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

441

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły