Tort z owocami i mascarpone

kontakt_6
Tort z owocami i mascarpone

0

0 / 0

Szukasz propozycji na uniwersalny tort, który zasmakuje każdemu? Połącz ze sobą owoce z mascarpone i stwórz idealną propozycję dla łasuchów. Oto przepis, który wyróżnia się harmonią słodkiego i orzeźwiająco-owocowego smaku. Mniam!

15

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 g cukier

150 g lubella mąka puszysta uniwersalna

50 g mąka ziemniaczana

1 szcz. sól

1 łyżeczka proszek do pieczenia

500 śmietanka kremowa 30%

500 g serek mascarpone

1 opak. cukier waniliowy

4 łyżka cukier puder

100 g margaryna

50 g kakao decomorreno

120 g cukier puder

4 łyżka mleko

10 szt. owoce sezonowe

2 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Biszkopt: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając żółtka i cukier. Ubijać aż masa będzie puszysta i gładka. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Biszkopt przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min.

2

Masa: śmietanę i serek przełożyć do miski, dodać cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie zmiksować mikserem. Masę rozsmarowujemy na całym biszkopcie

3

Polewa: margarynę roztopić w rondelku, dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać. Polać tort, później udekorować owocami i wiórkami kokosowymi

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły