Tort z owocami i mascarpone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_6
![Tort z owocami i mascarpone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3383-1702057691792.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz propozycji na uniwersalny tort, który zasmakuje każdemu? Połącz ze sobą owoce z mascarpone i stwórz idealną propozycję dla łasuchów. Oto przepis, który wyróżnia się harmonią słodkiego i orzeźwiająco-owocowego smaku. Mniam!
0
0 / 0
Szukasz propozycji na uniwersalny tort, który zasmakuje każdemu? Połącz ze sobą owoce z mascarpone i stwórz idealną propozycję dla łasuchów. Oto przepis, który wyróżnia się harmonią słodkiego i orzeźwiająco-owocowego smaku. Mniam!
15
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
200 g cukier
150 g lubella mąka puszysta uniwersalna
50 g mąka ziemniaczana
1 szczyp. sól
1 łyżecz. proszek do pieczenia
500 śmietanka kremowa 30%
500 g serek mascarpone
1 opak. cukier waniliowy
4 łyżka cukier puder
100 g margaryna
50 g kakao decomorreno
120 g cukier puder
4 łyżka mleko
10 szt. owoce sezonowe
2 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
Biszkopt: oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając żółtka i cukier. Ubijać aż masa będzie puszysta i gładka. Dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Biszkopt przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min.
Masa: śmietanę i serek przełożyć do miski, dodać cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie zmiksować mikserem. Masę rozsmarowujemy na całym biszkopcie
Polewa: margarynę roztopić w rondelku, dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać. Polać tort, później udekorować owocami i wiórkami kokosowymi