Example thumb
0

Składniki

300 Mililitrów
mleko
250 Mililitrów
woda
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
CUKIER WANILIOWY
500 Gramów
Serek śmietankowy
500 Gramów
gruszka
3 Sztuki
BISZKOPT:
1 Sztuka
MASA:
1 Sztuka
polewa czekoladowa
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
3 Łyżki
cukier
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
cukier puder
2 Łyżki
cukier puder
20 Dekagramów
cukier
0.5 Sztuki
sok z cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt:
  2. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier, cukier
  3. waniliowy.
  4. I ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.
  5. Następnie
  6. dodawać na przemian żółtka i mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia,
  7. delikatnie wymieszać.
  8. Wlać do tortownicy o średnicy 24cm.Upiec biszkopt .
  9. Temperatura piekarnika: 180C
  10. Czas pieczenia: 15-20minut.
  11. Masa serowo-budyniowa
  12. Wymieszać proszek budyniowy z 4 łyżkami mleka i cukrem pudrem.
  13. Zagotować pozostałe mleko, dodać budyń.
  14. Całość jeszcze raz
  15. doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając .
  16. Ugotować budyń Przykryć
  17. folią kuchenną i pozostawić do ostygnięcia.
  18. Zimny budyń utrzeć z
  19. twarogiem i cukrem pudrem.
  20. Gruszki obrać, poćwiartować wyciągnąć gniazda nasienne. Zagotować
  21. wodę ,sok z cytryny i cukier.
  22. W tak przygotowanym syropie dusić gruszki
  23. przez 10 minut. Odcedzić, opłukać zimną wodą ostudzić.
  24. Wykonanie:
  25. Na zimny biszkopt w tortownicy ,poukładać gruszki ,nałożyć masę
  26. serowo-budyniową.
  27. Na około 3 godziny wstawić ciasto do lodówki. Udekorować wierz tortu
  28. polewą czekoladową, gruszkami .

Opis

Piękny i smaczny tort

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!