Tort z brzoskwiniowym biszkoptem
mariola85
Biszkopt na kisielu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1204
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
75
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biszkopt na kisielu.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
750 mleko
1 łyżecz. proszek do pieczenia
300 g masło
1 szkl. kisiel
1.50 szkl. cukier
5 szt. jaja kurze całe
6 łyżka kasza manna
3 łyżka kakao decomorreno
0.75 dag. cukier
Przygotowanie
Całe jaja ubić na parze z cukrem na biało.
Zdjąć z pary, chwile przestudzić, dodać szklankę kisielu i proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać.
Piec w temp. 180 stopni 20-25 minut.
Po upieczeniu przekroić na trzy krążki.
Pół litra mleka zagotować, pozostałe mleko wymieszać z kaszą manną i dodać do gotującego mleka, gotować 5-6 minut.
Kaszę zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier kakao, dokładnie miksujemy, studzimy.
Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy kaszę.
Masą przekładamy krążki biszkoptu, dekorujemy według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1204
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
113
gram
Tłuszcze
75
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.