Tort z brzoskwiniowym biszkoptem

mariola85
Tort z brzoskwiniowym biszkoptem

0

0 / 0

Biszkopt na kisielu.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

750 mleko

1 łyżecz. proszek do pieczenia

300 g masło

1 szkl. kisiel

1.50 szkl. cukier

5 szt. jaja kurze całe

6 łyżka kasza manna

3 łyżka kakao decomorreno

0.75 dag. cukier

Przygotowanie


1

Całe jaja ubić na parze z cukrem na biało.

2

Zdjąć z pary, chwile przestudzić, dodać szklankę kisielu i proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać.

3

Piec w temp. 180 stopni 20-25 minut.

4

Po upieczeniu przekroić na trzy krążki.

5

Pół litra mleka zagotować, pozostałe mleko wymieszać z kaszą manną i dodać do gotującego mleka, gotować 5-6 minut.

6

Kaszę zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier kakao, dokładnie miksujemy, studzimy.

7

Masło ucieramy mikserem i stopniowo dodajemy kaszę.

8

Masą przekładamy krążki biszkoptu, dekorujemy według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1204

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

113

gram

Tłuszcze

75

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły