Tort wiśniowy

m7
Tort wiśniowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

wspaniały torcik może być np. urodzinowy

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1.50 szkl. śmietanka kremowa 30%

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. cukier waniliowy

1 szt. wiśnie

2 łyżka cukier puder

3 łyżka wódka

3 łyżka kompot z wiśni

10 dag. masło

Przygotowanie


Żółtka zmiksować z masłem, ¼ szklanki cukru, cukrem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.

Całość dokładnie wymieszać. I piec ok. pół godzinki.

ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.

Pozostały cukier, cukier waniliowy, szklanka wody, kompot i alkohol zagotować i nasączać psowatym sokiem biszkopty.

Przygotować krem: kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Powstałą masą przekładać biszkopt wtykając w nią wiśnie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

395

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły