0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1.5 Szklanki
śmietanka kremowa 30%
1 Szklanka
mąka pszenna tortowa
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
wiśnie
2 Łyżki
cukier puder
3 Łyżki
wódka
3 Łyżki
Kompot z wiśni
10 Dekagramów
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Żółtka zmiksować z masłem, ¼ szklanki cukru, cukrem waniliowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.
  2. Całość dokładnie wymieszać. I piec ok. pół godzinki.
  3. ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.
  4. Pozostały cukier, cukier waniliowy, szklanka wody, kompot i alkohol zagotować i nasączać psowatym sokiem biszkopty.
  5. Przygotować krem: kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Powstałą masą przekładać biszkopt wtykając w nią wiśnie.

Opis

wspaniały torcik może być np. urodzinowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!