Tort warzywny "z klasą"
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
urbanska-agnieszka
![Tort warzywny "z klasą"](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6353-1702057922887.jpeg&w=3840&q=75)
Tort uniwersalny, lekkostrawny, może być także dla wegetarian (bez dodatku szynki) oraz dla tych, którzy lubią dodatek mięsa.
0
0 / 0
Tort uniwersalny, lekkostrawny, może być także dla wegetarian (bez dodatku szynki) oraz dla tych, którzy lubią dodatek mięsa.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
5 szt. marchew
5 szt. ziemniaki
5 szt. jaja l
5 szt. ogórki konserwowe krakus
1 puszka kukurydza konserwowa
3 szt. cebula
5 łyżka majonez
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Ziemniaki i marchewki ugotować i ostudzić.
Cebulę siekamy na drobne kawałki
Ziemniaki, marchewki i ogórki konserwowe ścieramy na tarce na drobne kawałki.
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu oddzielamy białka od żółtek i ścieramy każde osobno na tarce.
Kukurydze odsączamy.
Wszystkie składniki układamy warstwami w tortownicy (średnica 22-25 cm) : ziemniaki, cebula, marchewki, majonez, ketchup Kotlin, ogórki konserwowe, kukurydzę, starte białka, majonez, żółtka.
Przed podaniem doprawić i ozdobić według uznania.
Kategorie
Alergeny
Jajka