Tort warzywny "z klasą"
urbanska-agnieszka
Tort uniwersalny, lekkostrawny, może być także dla wegetarian (bez dodatku szynki) oraz dla tych, którzy lubią dodatek mięsa.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
326
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tort uniwersalny, lekkostrawny, może być także dla wegetarian (bez dodatku szynki) oraz dla tych, którzy lubią dodatek mięsa.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
5 szt. marchew
5 szt. ziemniaki
5 szt. jaja l
5 szt. ogórki konserwowe krakus
1 puszka kukurydza konserwowa
3 szt. cebula
5 łyżka majonez
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Ziemniaki i marchewki ugotować i ostudzić.
Cebulę siekamy na drobne kawałki
Ziemniaki, marchewki i ogórki konserwowe ścieramy na tarce na drobne kawałki.
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu oddzielamy białka od żółtek i ścieramy każde osobno na tarce.
Kukurydze odsączamy.
Wszystkie składniki układamy warstwami w tortownicy (średnica 22-25 cm) : ziemniaki, cebula, marchewki, majonez, ketchup Kotlin, ogórki konserwowe, kukurydzę, starte białka, majonez, żółtka.
Przed podaniem doprawić i ozdobić według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
326
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka