Tort warzywny "z klasą"

urbanska-agnieszka
 Tort warzywny "z klasą"

0

0 / 0

Tort uniwersalny, lekkostrawny, może być także dla wegetarian (bez dodatku szynki) oraz dla tych, którzy lubią dodatek mięsa.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

5 szt. marchew

5 szt. ziemniaki

5 szt. jaja l

5 szt. ogórki konserwowe krakus

1 puszka kukurydza konserwowa

3 szt. cebula

5 łyżka majonez

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Ziemniaki i marchewki ugotować i ostudzić.

2

Cebulę siekamy na drobne kawałki

3

Ziemniaki, marchewki i ogórki konserwowe ścieramy na tarce na drobne kawałki.

4

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu oddzielamy białka od żółtek i ścieramy każde osobno na tarce.

5

Kukurydze odsączamy.

6

Wszystkie składniki układamy warstwami w tortownicy (średnica 22-25 cm) : ziemniaki, cebula, marchewki, majonez, ketchup Kotlin, ogórki konserwowe, kukurydzę, starte białka, majonez, żółtka.

7

Przed podaniem doprawić i ozdobić według uznania.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

326

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły