Tort truskawkowe marzenie

m7
Tort truskawkowe marzenie

3

0 / 0

Wyśmienity tort,bardzo aromatyczny,idealny na wyjątkowe okazje;-)

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 śmietana 36%

0.50 l śmietana 36%

450 g truskawki mrożone

180 g biszkopty podłużne

2 szkl. truskawki

1 szt. biszkopt jasny okrągły

2 szt. galaretka truskawkowa

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. śmietan-fix

Przygotowanie


1

Biszkopt przekroić na 3 krążki.śmietanę ubić,zamrożone truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Obie galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,wrzucić pokrojone,zmrożone truskawki (galaretka momentalnie wystygnie i zacznie tężeć) i wlać to do ubitej śmietany. Całość delikatnie wymieszać. Gotową masą przełożyć wszystkie krążki biszkoptowe. Pozostałą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem,przełożyć do szprycki i udekorować tort . Również boki tortu dookoła posmarować śmietaną na którą przyklejamy podłużne biszkopty. Wierzch tortu udekorować świeżymi truskawkami,cały tort obwiązać wstążką dość ciasno (lecz tak,żeby nie łamać biszkoptów),aby po jej zdjęciu biszkopty nie odpadały.Gotowe!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły