3

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 36%
0.5 Litra
śmietana 36%
450 Gramów
Truskawki mrożone
180 Gramów
Biszkopty podłużne
2 Szklanki
truskawki
1 Sztuka
Biszkopt jasny okrągły
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
śmietan-fix
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt przekroić na 3 krążki.śmietanę ubić,zamrożone truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Obie galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,wrzucić pokrojone,zmrożone truskawki (galaretka momentalnie wystygnie i zacznie tężeć) i wlać to do ubitej śmietany. Całość delikatnie wymieszać. Gotową masą przełożyć wszystkie krążki biszkoptowe. Pozostałą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem,przełożyć do szprycki i udekorować tort . Również boki tortu dookoła posmarować śmietaną na którą przyklejamy podłużne biszkopty. Wierzch tortu udekorować świeżymi truskawkami,cały tort obwiązać wstążką dość ciasno (lecz tak,żeby nie łamać biszkoptów),aby po jej zdjęciu biszkopty nie odpadały.Gotowe!

Opis

Wyśmienity tort,bardzo aromatyczny,idealny na wyjątkowe okazje;-)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!