3

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 36%
0.5 Litra
śmietana 36%
450 Gramów
truskawki mrożone
180 Gramów
Biszkopty podłużne
2 Szklanki
truskawki
1 Sztuka
Biszkopt jasny okrągły
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
śmietan-fix
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt przekroić na 3 krążki.śmietanę ubić,zamrożone truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Obie galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,wrzucić pokrojone,zmrożone truskawki (galaretka momentalnie wystygnie i zacznie tężeć) i wlać to do ubitej śmietany. Całość delikatnie wymieszać. Gotową masą przełożyć wszystkie krążki biszkoptowe. Pozostałą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem,przełożyć do szprycki i udekorować tort . Również boki tortu dookoła posmarować śmietaną na którą przyklejamy podłużne biszkopty. Wierzch tortu udekorować świeżymi truskawkami,cały tort obwiązać wstążką dość ciasno (lecz tak,żeby nie łamać biszkoptów),aby po jej zdjęciu biszkopty nie odpadały.Gotowe!

Opis

Wyśmienity tort,bardzo aromatyczny,idealny na wyjątkowe okazje;-)

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Italian Cream soda

Łatwy Do 15 min
Italian Cream soda

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Tort bezowy

Średni Ponad 3 godz
Tort bezowy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!