3

Składniki

300 Mililitrów
śmietana 36%
0.5 Litra
śmietana 36%
450 Gramów
truskawki mrożone
180 Gramów
Biszkopty podłużne
2 Szklanki
truskawki
1 Sztuka
Biszkopt jasny okrągły
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
1 Sztuka
śmietan-fix
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt przekroić na 3 krążki.śmietanę ubić,zamrożone truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Obie galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody,wrzucić pokrojone,zmrożone truskawki (galaretka momentalnie wystygnie i zacznie tężeć) i wlać to do ubitej śmietany. Całość delikatnie wymieszać. Gotową masą przełożyć wszystkie krążki biszkoptowe. Pozostałą śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem,przełożyć do szprycki i udekorować tort . Również boki tortu dookoła posmarować śmietaną na którą przyklejamy podłużne biszkopty. Wierzch tortu udekorować świeżymi truskawkami,cały tort obwiązać wstążką dość ciasno (lecz tak,żeby nie łamać biszkoptów),aby po jej zdjęciu biszkopty nie odpadały.Gotowe!

Opis

Wyśmienity tort,bardzo aromatyczny,idealny na wyjątkowe okazje;-)

Podobne przepisy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciastka Kwiatuszki

Przepis
Trudny Do 1 godz
Ciastka Kwiatuszki

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Italian Cream soda

Przepis
Łatwy Do 15 min
Italian Cream soda

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Tort bezowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort bezowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!