Tort śmietankowo winogronowo ananasowy

m7
Tort śmietankowo winogronowo ananasowy

0

0 / 0

Wspaniały tort, idealny na przyjęcia dla dzieci. Dorosłym również smakuje ;)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

600 mleko

4 kost. czekolada

200 g masło

600 g winogrona

180 g biszkopty podłużne

50 g płatki migdałowe

1 szt. jasny biszkopt

2 szt. krem do tortów śmietankowy dr. oetker

1 szt. ananas plastry w syropie

Przygotowanie


1

Przygotowujemy masę z przepisu na opakowaniu.

2

Biszkopt kroimy na 3 "plastry". Pierwszy nasączamy syropem ananasowym z puszki. Nakładamy 1/3 kremu i układamy przekrojone na pół winogrona i kawałki ananasa.

3

Przykrywamy drugim "plastrem biszkopta i postępujemy identycznie jak z pierwszym.

4

Trzeci "plaster" smarujemy 1/2 pozostałego kremu, resztę nakładamy na boli tortu.

5

Na wierzchu układamy dookoła winogrona, następnie płatki migdałowe, znowu winogrona i na środek startą czekoladę.

6

Biszkopty skracamy do wysokości toru i "przyklejamy" po bokach.

7

smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły