Example thumb
0

Składniki

600 Mililitrów
mleko
4 Kostki
czekolada
200 Gramów
masło
600 Gramów
Winogrona
180 Gramów
Biszkopty podłużne
50 Gramów
płatki migdałowe
1 Sztuka
Jasny biszkopt
2 Sztuki
Krem do tortów śmietankowy Dr. Oetker
1 Sztuka
ananas plastry w syropie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Przygotowujemy masę z przepisu na opakowaniu.
  2. Biszkopt kroimy na 3 "plastry". Pierwszy nasączamy syropem ananasowym z puszki. Nakładamy 1/3 kremu i układamy przekrojone na pół winogrona i kawałki ananasa.
  3. Przykrywamy drugim "plastrem biszkopta i postępujemy identycznie jak z pierwszym.
  4. Trzeci "plaster" smarujemy 1/2 pozostałego kremu, resztę nakładamy na boli tortu.
  5. Na wierzchu układamy dookoła winogrona, następnie płatki migdałowe, znowu winogrona i na środek startą czekoladę.
  6. Biszkopty skracamy do wysokości toru i "przyklejamy" po bokach.
  7. smacznego!

Opis

Wspaniały tort, idealny na przyjęcia dla dzieci. Dorosłym również smakuje ;)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!