Tort Sachera z marmolada morelową

m7
Tort Sachera z marmolada morelową

0

0 / 0

Chyba najlepszy tort czekoladowy na świecie

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

150 śmietanka kremowa 30%

1 łyżeczka proszek do pieczenia

100 g cukier

100 g śmietana 36%

100 g czekolada gorzka

150 g mąka pszenna tortowa

150 g masło

150 g marmolada

150 g czekolada

5 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Utrzeć na puch masło z cukrem, następnie po jednej sztuce dodawać żółtka i ciągle miksować. Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Wlewać po łyżce do masy jajeczno -maślanej ostudzoną czekoladę i miksować. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszana z łyżeczką proszku do pieczenia. Ubić pianę z białek na sztywno i na końcu delikatnie wymieszać z masa. Nałożyć masę do tortownicy ok 22 cm i piec ca.50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzony tort przekroić i posmarować marmolada morelową. Czekoladę mleczna roztopić w wodnej kąpieli i polać tort z wierzchu. Można ozdobić całość odrobiną bitej śmietany.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły