Tort owocowy kolorowy

mgjazzzz
Tort owocowy kolorowy

0

0 / 0

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 szt. jajko

200 dek. cukier

200 dek. mąka pszenna tortowa lubella

50 dek. mąka ziemniaczana

2 opak. śmietanka 36%

2 łyżeczka sok malinowy

2 łyżeczka zielona herbata

2 łyżka sok z marchwi

Przygotowanie


1

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cały czas ubijać. Dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając.

2

Do masy jajecznej wsypujemy obie przesiane mąki. Delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki do połączenia składników. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 160-170°C przez około 35-40 minut.

3

Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.

4

W tym czasie przygotowujemy kolorową masę. Dzielimy na cztery części. Do pierwszej dodajemy sok malinowy, mieszamy. Do drugiej sok z marchwi, mieszamy, do trzeciej wywar z zielonej herbaty, mieszamy. Ostatnia pozostawiamy „białą”.

5

Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły