Tort owocowy kolorowy

mgjazzzz

Wartości odżywcze na porcję
Energia
2072
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
392
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 szt. jajko
200 dag. cukier
200 dag. mąka pszenna tortowa lubella
50 dag. mąka ziemniaczana
2 opak. śmietanka 36%
2 łyżecz. sok malinowy
2 łyżecz. zielona herbata
2 łyżka sok z marchwi
Przygotowanie
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cały czas ubijać. Dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając.
Do masy jajecznej wsypujemy obie przesiane mąki. Delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki do połączenia składników. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 160-170°C przez około 35-40 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.
W tym czasie przygotowujemy kolorową masę. Dzielimy na cztery części. Do pierwszej dodajemy sok malinowy, mieszamy. Do drugiej sok z marchwi, mieszamy, do trzeciej wywar z zielonej herbaty, mieszamy. Ostatnia pozostawiamy „białą”.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2072
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
392
gram
Tłuszcze
41
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.