Tort owocowy kolorowy

mgjazzzz
Tort owocowy kolorowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 szt. jajko

200 dag. cukier

200 dag. mąka pszenna tortowa lubella

50 dag. mąka ziemniaczana

2 opak. śmietanka 36%

2 łyżecz. sok malinowy

2 łyżecz. zielona herbata

2 łyżka sok z marchwi

Przygotowanie


Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cały czas ubijać. Dodajemy po jednym żółtku nadal ubijając.

Do masy jajecznej wsypujemy obie przesiane mąki. Delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki do połączenia składników. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy w temperaturze 160-170°C przez około 35-40 minut.

Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.

W tym czasie przygotowujemy kolorową masę. Dzielimy na cztery części. Do pierwszej dodajemy sok malinowy, mieszamy. Do drugiej sok z marchwi, mieszamy, do trzeciej wywar z zielonej herbaty, mieszamy. Ostatnia pozostawiamy „białą”.

Po upieczeniu ciasto wystudzić i podzielić na trzy części. Przekładamy warstwy kremem. Dekorujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2072

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

392

gram

Tłuszcze

41

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły