4

Składniki

8 Sztuk
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
1 Sztuka
MASA:
3 Sztuki
jajko
1 Sztuka
czekolada
3 Łyżki
bułka tarta
25 Dekagramów
cukier puder
25 Dekagramów
orzechy
30 Dekagramów
masło
20 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
Sparzone orzechy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO:żółtka utrzeć z cukrem dodać sok z cytryny ubitą pianę z białek orzechy i bułkę wszystko razem zamieszać i piec około 30-40 minut w małej tortownicy MASA:jajka ubić na parze z cukrem masło rozetrzeć dodać przestudzone jajka orzechy i rozpuszczoną czekoladę placek przekroić na pół przełożyć masą i udekorować wedle gustu

Opis

NAPRAWDE SMACZNY GORĄCO POLECAM

Podobne przepisy

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Wieniec drożdżowy z makiem

Przepis
Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Keks kakaowy

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!