4

Składniki

8 Sztuk
jajko
1 Sztuka
sok z cytryny
1 Sztuka
MASA:
3 Sztuki
jajko
1 Sztuka
czekolada
3 Łyżki
bułka tarta
25 Dekagramów
cukier puder
25 Dekagramów
Orzechy
30 Dekagramów
masło
20 Dekagramów
cukier puder
10 Dekagramów
Sparzone orzechy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO:żółtka utrzeć z cukrem dodać sok z cytryny ubitą pianę z białek orzechy i bułkę wszystko razem zamieszać i piec około 30-40 minut w małej tortownicy MASA:jajka ubić na parze z cukrem masło rozetrzeć dodać przestudzone jajka orzechy i rozpuszczoną czekoladę placek przekroić na pół przełożyć masą i udekorować wedle gustu

Opis

NAPRAWDE SMACZNY GORĄCO POLECAM

Podobne przepisy

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Wieniec drożdżowy z makiem

Trudny Do 3 godz
Wieniec drożdżowy z makiem

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!