Tort naleśnikowy

decomorreno
Tort naleśnikowy

1

5 / 1

Cieszący oko i podniebienie tort, do zrobienia którego nie potrzebujesz piekarnika i który bezkarnie możesz jeść na śniadanie? Proszę bardzo! Zainspiruj się naszym pomysłem na niezwykle pożywny torcik naleśnikowy w wersji wegańskiej, który oczaruje Twoich bliskich. Idealnie sprawdzi się jako pełnowartościowy posiłek lub super zdrowy apetyczny deser .

12

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


14 porcji

Składniki

4 szkl. mąka lubella

1.20 l mleko roślinne

4 łyżka kakao decomorreno

4 łyżka olej

1 szcz. sól

1 szkl. masło z orzechów laskowych

1 szkl. kasza jaglana

2 łyżka olej kokosowy

5 łyżka syrop klonowy

1 szkl. mleko roślinne

250 g śmietanka kokosowa

6 szt. figa

Przygotowanie


1

Przygotuj ciasto na naleśniki, wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na 20-30 minut.

2

Wymieszaj ciasto ponownie i smaż cienkie naleśniki na patelni o średnicy około 23 cm.

3

Kaszę jaglaną dokładnie wypłucz i przelej wrzątkiem, następnie ugotuj do miękkości.

4

Dodaj 0,5 szklanki mleka oraz olej kokosowy, syrop klonowy i masło z orzechów laskowych. W razie potrzeby dodaj więcej mleka aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Gdy krem wystygnie, przełóż nim naleśniki.

5

Przed podaniem ubij dobrze schłodzoną śmietankę kokosową ( to tłusta stała część mleka kokosowego). Na wierzchu wyłóż śmietankę oraz świeże dojrzałe figi. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Orzechy ziemne

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły