Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Doskonały na urodziny, apetyczny tort makowy z intensywnym smakiem pomarańczy przebojem pobije imprezowe stoły w każdym domu. Stosunkowo prosty do wykonania, na pewno uda się każdemu domowemu cukiernikowi, który postanowi się z nim zmierzyć.
CIASTO |
|||
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
250 | Gramów |
Mak
|
|
200 | Gramów |
cukier
|
|
6 | Sztuk |
jaja L
|
|
1.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
300 | Mililitrów |
Gorąca woda
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
KREM |
|||
1 | Sztuka |
Budyń śmietankowy z cukrem
|
|
500 | Mililitrów |
mleko
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
WARSTWA OWOCÓW |
|||
250 | Mililitrów | ||
![]() |
|||
4 | Sztuki |
pomarańcza
|
|
1 | Sztuka |
Galaretka pomarańczowa
|
|
60 | Gramów |
cukier
|
|
KREM CZEKOLADOWY |
|||
50 | Gramów |
masło
|
|
100 | Gramów |
Mleczna czekolada
|
|
100 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
200 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |