Tort makowy

m7
Tort makowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

pyszny tort na rodzinne uroczystości

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

4 szkl. mak niebieski

2 szkl. cukier

12 szt. jaja kurze całe

2 łyżka miód

2 łyżka masło

Przygotowanie


Mak sparzyć i dostawić na całą noc.

Na drugi dzień przepuścić przez maszynkę 3 razy.

Białka ubić z cukrem i dodawać do nich po jednym żółtku. Następnie dodać mak i pozostałe składniki. Piec ok. godziny.

przełożyć dowolną masą kakaową.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

627

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

62

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły