0

Składniki

1 Szklanka
cukier
1 Szklanka
mąka
1 Szklanka
Mocna herbata do nasączenia
1 Sztuka
BISZKOPT:
10 Sztuk
jajko
1 Sztuka
MASA:
3 Sztuki
Butelka śmietanki rama do ubijania
3 Sztuki
Bita śmietana w proszku
1 Sztuka
Dekoracje
2 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
6 Łyżek
Dżem
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ubić białka.
  2. dodać cukier, dalej ubijać.
  3. dodać żółtka, dalej ubijać
  4. dodać mąkę, delikatnie wymieszać.
  5. wlać do tortownicy, upiec na złoto i przekroić na 3 części.
  6. ubić śmietanki z bitą śmietaną w proszku. Można razem, ale wygodniej jest osobno, bo nie trzeba później się męczyć z podzieleniem po równo.
  7. do jednej masy dodać 3 łyżki dżemu, do drugiej nutellę (pycha) lub kawę, a trzecią zostawić białą.
  8. pierwszy krążek nasączyć, posmarować pozostałym dżemem i masą z dżemem.
  9. na to położyć drugi krążek, nasączyć i posmarować jedną z mas. Zostawić trochę do ozdobienia.
  10. na to trzeci krążek, nasączyć i posmarować wierzch i boki masą.
  11. ozdobić wg uznania.

Opis

Bardzo łatwy tort, który musi wyjść! Gwarantuje to ilość jajek. Gości u nas na każdych urodzinach. nie jest to typowy słodki i tłusty tort, więc cieszy się dużym wzięciem.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz.

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!