Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tort kwiatowy z kremem mascarpone wygląda pięknie i robi wrażenie. Aż szkoda go kroić. Delikatny, wilgotny, rozpływa się w ustach. Kwiatowa dekoracja jest jadalna. Zachwyca oczy, cieszy serce, urzeka podniebienie. Warto poświęcić czas, na przygotowanie kwiatowego tortu.
Biszkopt: |
|||
0.75 | Szklanki | ||
![]() |
|||
5 | Sztuk |
jaja L
|
|
0.75 | Szklanki |
cukier
|
|
0.25 | Szklanki |
mąka ziemniaczana
|
|
Krem: |
|||
250 | Gramów |
serek mascarpone
|
|
1 | Opakowanie |
śmietana 36%
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
0.5 | Łyżeczki |
ekstrakt waniliowy
|
|
Krem maślany (kwiaty): |
|||
250 | Gramów |
masło
|
|
3 | Szklanki |
cukier puder
|
|
3 | Łyżki |
mleko
|
|
1 | Łyżeczka |
ekstrakt waniliowy
|
|
Dodatkowo: |
|||
125 | Mililitrów | ||
![]() |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
2 | Sztuki |
Brzoskwinia
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |