Tort kibica - boisko

MagdalenaMaria
Tort kibica - boisko

0

0 / 0

13

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

24 szt. pieczywo tostowe

3 szt. serek kremowy

6 łyżka majonez krakus

3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

8 szt. ogórki konserwowe krakus

1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz

15 dek. szynka wieprzowa

4 szt. jajka ugotowane na twardo

2 szcz. sól, pieprz

1 plast. makaron lubella lasagne

3 g makaron spaghetti lubella

6 szt. kulki mozarelli małe

6 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Serki kremowe naturalne mieszamy z majonezem Krakus. Na spód tortownicy wykładamy 6 kromek pieczywa tostowego. Pierwszą warstwę smarujemy masą serkowo-majonezową. Wykładamy pokrojoną w kostkę szynkę, polewamy ketchupem i delikatnie rozsmarowujemy.

2

Następnie wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy pokrojonymi w kosteczkę, odsączonymi pomidorami w puszcze Łowicz.

3

Na górę wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy ugotowanymi na twardo jajkami startymi na tarce.

4

Na górę wykładamy 6 kromek pieczywa, smarujemy pozostałą masą serkowo-majonezową. Ozdabiamy pokrojonymi w plasterki ogórkami konserwowymi Krakus.

5

Czas na ozdobienie boiska według własnego uznania. U mnie zawodnicy zrobieni są z małych kulek mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Linie boiska z makaronu spaghetti, a bramki z plasterka lasagne - oczywiście wszystko od Lubelli! Boki tortu można ozdobić szczypiorkiem, rukolą, koperkiem, rzodkiewką, według uznania.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły