Tort kibica - boisko
MagdalenaMaria
0
0 / 0
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
24 szt. pieczywo tostowe
3 szt. serek kremowy
6 łyżka majonez krakus
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
8 szt. ogórki konserwowe krakus
1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz
15 dek. szynka wieprzowa
4 szt. jajka ugotowane na twardo
2 szcz. sól, pieprz
1 plast. makaron lubella lasagne
3 g makaron spaghetti lubella
6 szt. kulki mozarelli małe
6 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Serki kremowe naturalne mieszamy z majonezem Krakus. Na spód tortownicy wykładamy 6 kromek pieczywa tostowego. Pierwszą warstwę smarujemy masą serkowo-majonezową. Wykładamy pokrojoną w kostkę szynkę, polewamy ketchupem i delikatnie rozsmarowujemy.
Następnie wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy pokrojonymi w kosteczkę, odsączonymi pomidorami w puszcze Łowicz.
Na górę wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy ugotowanymi na twardo jajkami startymi na tarce.
Na górę wykładamy 6 kromek pieczywa, smarujemy pozostałą masą serkowo-majonezową. Ozdabiamy pokrojonymi w plasterki ogórkami konserwowymi Krakus.
Czas na ozdobienie boiska według własnego uznania. U mnie zawodnicy zrobieni są z małych kulek mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Linie boiska z makaronu spaghetti, a bramki z plasterka lasagne - oczywiście wszystko od Lubelli! Boki tortu można ozdobić szczypiorkiem, rukolą, koperkiem, rzodkiewką, według uznania.