Tort kibica - boisko
MagdalenaMaria
Wartości odżywcze na porcję
Energia
993
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
24 szt. pieczywo tostowe
3 szt. serek kremowy
6 łyżka majonez krakus
3 łyżka ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
8 szt. ogórki konserwowe krakus
1 opak. pomidory całe bez skóry łowicz
15 dag. szynka wieprzowa
4 szt. jajka ugotowane na twardo
2 szczyp. sól, pieprz
1 plaster makaron lubella lasagne
3 g makaron spaghetti lubella
6 szt. kulki mozarelli małe
6 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Serki kremowe naturalne mieszamy z majonezem Krakus. Na spód tortownicy wykładamy 6 kromek pieczywa tostowego. Pierwszą warstwę smarujemy masą serkowo-majonezową. Wykładamy pokrojoną w kostkę szynkę, polewamy ketchupem i delikatnie rozsmarowujemy.
Następnie wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy pokrojonymi w kosteczkę, odsączonymi pomidorami w puszcze Łowicz.
Na górę wykładamy kolejne 6 kromek pieczywa, smarujemy masą serkowo-majonezową i posypujemy ugotowanymi na twardo jajkami startymi na tarce.
Na górę wykładamy 6 kromek pieczywa, smarujemy pozostałą masą serkowo-majonezową. Ozdabiamy pokrojonymi w plasterki ogórkami konserwowymi Krakus.
Czas na ozdobienie boiska według własnego uznania. U mnie zawodnicy zrobieni są z małych kulek mozzarelli i pomidorków koktajlowych. Linie boiska z makaronu spaghetti, a bramki z plasterka lasagne - oczywiście wszystko od Lubelli! Boki tortu można ozdobić szczypiorkiem, rukolą, koperkiem, rzodkiewką, według uznania.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
993
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
133
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.