Tort kawowy

m7
Tort kawowy

0

0 / 0

pyszne ciasto dla smakoszy kawy...

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. żółtko jaja kurzego

8 szt. orzechy włoskie

10 opak. kawa

2 łyżka kawa rozpuszczalna

4 łyżka kawa

50 dek. herbatniki

50 dek. masło

20 dek. cukier puder

5 dek. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce.

2

2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia.

3

Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy.

4

Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły