0

Składniki

2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
8 Sztuk
orzechy włoskie
10 Opakowań
kawa
2 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
4 Łyżki
kawa
50 Dekagramów
herbatniki
50 Dekagramów
masło
20 Dekagramów
cukier puder
5 Dekagramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce.
  2. 2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia.
  3. Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy.
  4. Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Opis

pyszne ciasto dla smakoszy kawy...

Podobne przepisy

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Pączki migdaŁowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pączki migdaŁowe

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Pączki migdałowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączki migdałowe

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!