Example thumb
0

Składniki

2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
8 Sztuk
orzechy włoskie
10 Opakowań
kawa
2 Łyżki
KAWA ROZPUSZCZALNA
4 Łyżki
kawa
50 Dekagramów
herbatniki
50 Dekagramów
masło
20 Dekagramów
cukier puder
5 Dekagramów
płatki migdałowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce.
  2. 2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia.
  3. Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy.
  4. Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

Opis

pyszne ciasto dla smakoszy kawy...

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!