Tort kawowo śmietankowy

m7
Tort kawowo  śmietankowy

0

1 / 1

Tort smakował wyśmienicie nie był za słodki wszyscy się zachwycali nim. Tort jest łatwy w wykonaniu ale najdłuższy jest czas oczekiwania aż poszczególne masy będą zastygać

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

700 śmietana kremówka

2 szkl. mleko

2 szt. spód biszkoptowy

5 szt. śnieżka

1 szt. galaretka cytrynowa

1 szt. orzechy włoskie

8 łyżka kawa cappucino

3 łyżka żelatyna

Przygotowanie


1

Żelatynę namoczyć w małej ilości wody.

2

galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance wrzącej wody i odstawic do zastygnięcia doglądając jej od czasu do czasu.

3

ubić 3 śnieżki na mleku,dodać cappucino.

4

Żelatynę lekko podgrzać i wlać do masy kawowej a nastepnie wymieszać. Gdy masa będzie zastygać wylać na pierwszy blat biszkoptowy rozsmarować, przykryc drugim blatem biszkoptowym.

5

gdy galaretka będzie prawie zastygnięta wlewać ją powoli do 500 ml kremówki cały czas mieszając mikserem.Masę odstawić do lodówki.

6

gdy masa będzie dość gęsta (trzeba samemu ocenić czy nie będzie spływać z biszkoptu po nałożeniu) wyłożyć ją na biszkopt i przykryć trzecim biszkoptem jeśli mamy jak nie to zostawić beż przykrycia.

7

resztę kremówki ubić z resztą śmietany w proszku i rozsmarować na całym torcie również boki i posypać górę i boki mielonymi orzechami i włozyć torta do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły