Tort kakaowy z rumem

m7
Tort kakaowy z rumem

0

0 / 0

ten torcik dostałam w prezencie urodzinowym od babci,jest bardzo pyszny i aromatyczny

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

100 g rum

0.50 szkl. wiórki kokosowe

10 szt. jaja kurze całe

3 szt. jaja kurze całe

30 dek. mąka pszenna

25 dek. cukier

25 dek. masło

25 dek. margaryna zwykła

20 dek. cukier

3 dek. kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Ciasto:

2

Jajka ubić z cukrem na parze na gęstą,puszystą masę.

3

Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.

4

Piec w niezbyt dużej temperaturze ok. 30-40 minut.

5

Krem:

6

Jajka ubić z cukrem na patrze na gładką masę.

7

W makutrze utrzeć masło z margaryną.

8

Do utartego tłuszczu wlewać ubitą masę jajeczną. Dokładnie połączyć.

9

Następie wlać rozpuszczone w 2 łyżkach wrzącej wody kakao.

10

Ucierać dodając połowę rumu.

11

Ciasto przekroić na 3 krążki. Skropić pozostałym rumem.

12

Krem rozsmarować na wszystkich krążkach a także po bokach i na wierzchu.

13

Boki tortu obsypać obficie wiórkami kokosowymi.

14

Wierzch ciasta ozdobić pozostałym kremem.

15

Schłodzić

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły