0

Składniki

3 Dekagramy
ingridient
Kakao DecoMorreno
100 Gramów
rum
0.5 Szklanki
wiórki kokosowe
10 Sztuk
jaja kurze całe
3 Sztuki
jaja kurze całe
30 Dekagramów
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
masło extra
25 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Jajka ubić z cukrem na parze na gęstą,puszystą masę.
  3. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.
  4. Piec w niezbyt dużej temperaturze ok. 30-40 minut.
  5. Krem:
  6. Jajka ubić z cukrem na patrze na gładką masę.
  7. W makutrze utrzeć masło z margaryną.
  8. Do utartego tłuszczu wlewać ubitą masę jajeczną. Dokładnie połączyć.
  9. Następie wlać rozpuszczone w 2 łyżkach wrzącej wody kakao.
  10. Ucierać dodając połowę rumu.
  11. Ciasto przekroić na 3 krążki. Skropić pozostałym rumem.
  12. Krem rozsmarować na wszystkich krążkach a także po bokach i na wierzchu.
  13. Boki tortu obsypać obficie wiórkami kokosowymi.
  14. Wierzch ciasta ozdobić pozostałym kremem.
  15. Schłodzić

Opis

ten torcik dostałam w prezencie urodzinowym od babci,jest bardzo pyszny i aromatyczny

Podobne przepisy

Pączki z konfiturą wiśniową

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Pączki z konfiturą wiśniową

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Puszysty sernik z kokosem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Puszysty sernik z kokosem

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!