0

Składniki

100 Gramów
rum
0.5 Szklanki
wiórki kokosowe
10 Sztuk
jaja kurze całe
3 Sztuki
jaja kurze całe
30 Dekagramów
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier
25 Dekagramów
masło extra
25 Dekagramów
margaryna zwykła
20 Dekagramów
cukier
3 Dekagramy
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto:
  2. Jajka ubić z cukrem na parze na gęstą,puszystą masę.
  3. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.
  4. Piec w niezbyt dużej temperaturze ok. 30-40 minut.
  5. Krem:
  6. Jajka ubić z cukrem na patrze na gładką masę.
  7. W makutrze utrzeć masło z margaryną.
  8. Do utartego tłuszczu wlewać ubitą masę jajeczną. Dokładnie połączyć.
  9. Następie wlać rozpuszczone w 2 łyżkach wrzącej wody kakao.
  10. Ucierać dodając połowę rumu.
  11. Ciasto przekroić na 3 krążki. Skropić pozostałym rumem.
  12. Krem rozsmarować na wszystkich krążkach a także po bokach i na wierzchu.
  13. Boki tortu obsypać obficie wiórkami kokosowymi.
  14. Wierzch ciasta ozdobić pozostałym kremem.
  15. Schłodzić

Opis

ten torcik dostałam w prezencie urodzinowym od babci,jest bardzo pyszny i aromatyczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!