Tort czekoladowy
eluchap
Na urodziny i do kawy pyszny tort czekoladowy. Puszysty biszkopt czekoladowy z delikatną masą z lekką kawową nutą zaspokoi wszystkich fanów domowych tortów.
1
0 / 0
Na urodziny i do kawy pyszny tort czekoladowy. Puszysty biszkopt czekoladowy z delikatną masą z lekką kawową nutą zaspokoi wszystkich fanów domowych tortów.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 szkl. mleko w proszku
6 szt. jajko
4 szt. jajko
1 szt. masło
2 szt. serek homogenizowany
6 łyżka olej
6 łyżka woda
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka kawa rozpuszczalna
1 łyżka wódka
0.50 szkl. woda
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać żółtka, wodę z olejem, połączyć, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko delikatnie połączyć.
Biszkopt upiec w temp.170 stopni, przez 45 minut.
Po upieczeniu przekroić na 3 krążki.
Poncz: Kawę rozpuścić w pól szklanki wody, dodać wódkę.
Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić.
Utarte masło połączyć z jajkami (porcjami za pomocą miksera).
Dodawać porcjami mleko w proszku i serek homogenizowany.
Każdy krążek nasączyć ponczem, przełożyć kremem. Polać polewą czekoladową.