Tort czekoladowy

eluchap
Tort czekoladowy

1

0 / 0

Na urodziny i do kawy pyszny tort czekoladowy. Puszysty biszkopt czekoladowy z delikatną masą z lekką kawową nutą zaspokoi wszystkich fanów domowych tortów.

15

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. cukier

2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1.50 szkl. mleko w proszku

6 szt. jajko

4 szt. jajko

1 szt. masło

2 szt. serek homogenizowany

6 łyżka olej

6 łyżka woda

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka kawa rozpuszczalna

1 łyżka wódka

0.50 szkl. woda

0.50 szkl. cukier puder

Przygotowanie


1

Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać żółtka, wodę z olejem, połączyć, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

2

Wszystko delikatnie połączyć.

3

Biszkopt upiec w temp.170 stopni, przez 45 minut.

4

Po upieczeniu przekroić na 3 krążki.

5

Poncz: Kawę rozpuścić w pól szklanki wody, dodać wódkę.

6

Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić.

7

Utarte masło połączyć z jajkami (porcjami za pomocą miksera).

8

Dodawać porcjami mleko w proszku i serek homogenizowany.

9

Każdy krążek nasączyć ponczem, przełożyć kremem. Polać polewą czekoladową.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły