Tort czekoladowy
eluchap
Na urodziny i do kawy pyszny tort czekoladowy. Puszysty biszkopt czekoladowy z delikatną masą z lekką kawową nutą zaspokoi wszystkich fanów domowych tortów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Na urodziny i do kawy pyszny tort czekoladowy. Puszysty biszkopt czekoladowy z delikatną masą z lekką kawową nutą zaspokoi wszystkich fanów domowych tortów.
15
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1.50 szkl. cukier
2 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna
1.50 szkl. mleko w proszku
6 szt. jajko
4 szt. jajko
1 szt. masło
2 szt. serek homogenizowany
6 łyżka olej
6 łyżka woda
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka kawa rozpuszczalna
1 łyżka wódka
0.50 szkl. woda
0.50 szkl. cukier puder
Przygotowanie
Białka ubić z cukrem na sztywno i dodać żółtka, wodę z olejem, połączyć, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
Wszystko delikatnie połączyć.
Biszkopt upiec w temp.170 stopni, przez 45 minut.
Po upieczeniu przekroić na 3 krążki.
Poncz: Kawę rozpuścić w pól szklanki wody, dodać wódkę.
Jajka z cukrem ubić na parze i wystudzić.
Utarte masło połączyć z jajkami (porcjami za pomocą miksera).
Dodawać porcjami mleko w proszku i serek homogenizowany.
Każdy krążek nasączyć ponczem, przełożyć kremem. Polać polewą czekoladową.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
673
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
66
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.