Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Winogrona zazwyczaj jadamy solo lub w postaci wina, zapominając, że stanowią one również doskonały dodatek do wypieków i deserów. Dlatego koniecznie zainspiruj się naszym przepisem na iście królewski tort, który zachwyca nie tylko smakiem ale również efektowną formą winogronowo - borówkowej dekoracji. Pycha!
SKŁADNIKI NA BISZKOPT: |
|||
120 | Gramów | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
6 | Sztuk |
Jajo
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
SKŁADNIKI NA KREM: |
|||
500 | Mililitrów |
Mascarpone
|
|
500 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
40 | Gramów |
cukier puder
|
|
4 | Łyżeczki |
ŻELATYNA
|
|
80 | Mililitrów |
woda
|
|
SKŁADNIKI DO DEKORACJI: |
|||
2 | Gałązki |
Winogrona
|
|
100 | Gramów |
borówki
|
|
300 | Mililitrów |
Śmietanka 36%
|
|
1 | Łyżka |
cukier puder
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |