Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tort jest tak pyszny, że nadaje się na każdą królewską ucztę. Tort składa się z warstw: biszkopt przełożony masą cytrynową, a na to cytrynowa pianka. Boki i wierzch posmarowane pozostałą masą cytrynową, a jako uwieńczenie proponuję małe beziki.
1 | Szklanka | ||
![]() |
|||
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
1 | Puszka |
Mleko skondensowane
|
|
2 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Kostka |
masło
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
2 | Szklanki |
mleko
|
|
1 | Szklanka |
Bezy
|
|
0.75 | Szklanki |
cukier
|
|
5 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
5 | Sztuk |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Sztuka |
CUKIER WANILIOWY
|
|
1 | Sztuka |
budyń śmietankowy
|
|
1 | Sztuka |
sok z cytryny
|
|
2 | Sztuki |
galaretka cytrynowa
|
|
2 | Łyżki |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Łyżka |
olej
|
|
1 | Łyżka |
Gorąca woda
|
|
0.5 | Szklanki |
płatki migdałowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |