Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Przedstawiamy przepis na klasyczny tort bezowy. Białka ubijaj stopniowo dodając do nich cukier, aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy. Wyłóż łyżką masę i uformuj bezę. Susz w piekarniku ok. 2,5h. Krem do przełożenia tortu bezowego przygotuj z ubitej na sztywno śmietanki, do której dodasz serek i cukier. Wysmaruj blaty bezy dżemem i wykonaną masą i tort bezowy gotowy!
1 | Opakowanie |
dżem Łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
|
|
![]() |
|||
6 | Sztuk |
białko jaja kurzego
|
|
380 | Gramów |
Cukier drobny
|
|
2 | Łyżki |
Skrobia ziemniaczana
|
|
200 | Gramów |
Serek kremowy
|
|
500 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |