Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
4 Kostki
czekolada
5 Szklanek
cukier puder
1 Sztuka
BISZKOPT:
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
DO CIASTA:
1 Sztuka
śmietana 18%
1 Sztuka
Galaretka
1 Sztuka
Śnieżka
6 Łyżek
cukier
6 Łyżek
mąka
7 Dekagramów
truskawki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto
  2. białka ubic na sztywna piane dodac cukier make z proszkiem i żółtka dokładnie i delikatnie wymieszać
  3. ciasto wylać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy
  4. piec ok 30 min
  5. masa
  6. truskawki dokładnie umyć i wyszypułkować pokroić w plasterki
  7. do smietany 18% dodać pół szklanki cukru pudru (jeśli truskawki są sładkie to mniej ) i dokladnie wymieszać ale nie ubijać
  8. ciepły jeszcze biszkopt przekroić na pół i posmarować przygotowaną śmietaną i na to położyć truskawki i przykryć druga częścią biszkopta
  9. dekoracja
  10. galaretkę rozpuścić w ok 3/4 szklanki wody
  11. śnieżke przygotowac zgodnie z przepisem na opakowaniu
  12. gdy galaretka bedzie zimna wymieszać ją z bita śmietana i udekorować nią ciasto (zanim stężeje)
  13. czekolade zetrzeć na grubych oczkach i posypac nią tort
  14. smacznego!!

Opis

Jest to cudowne połączenie truskawek ze śmietaną i delikatnego biszkoptu i na to wszystko bita śmietanka z galaretką.Ach... Jaka pychotka!!!! Polecam!!!!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!