Torcik urodzinowy.

m7
Torcik urodzinowy.

2

0 / 0

Pyszny i smaczny.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło

1 szkl. cukier

0.50 szkl. mleko

9 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

1 łyżka kakao decomorreno

30 dek. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Żółtka (8szt) ucieramy z cukrem(0,5 szklanki).

2

Dodajemy orzechy, proszek do pieczenia i bułkę tartą.

3

W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek.

4

Do utartych żółtek delikatnie dodajemy pianę z białek.

5

Masę wylewamy do tortownicy.

6

Pieczemy około 1 godziny.

7

Przygotowujemy krem.

8

Do garnka wrzucamy mleko z cukrem (0,5 szklanki) i jajkiem (1szt).

9

Zagotowujemy.

10

Gdy przestygnie dodajemy masło.

11

Pod koniec dodajemy kakao.

12

Miksujemy.

13

Gdy ciasto przestygnie przekładamy kremem.

14

Wierzch przybieramy orzechami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły