Torcik urodzinowy.
m7
Pyszny i smaczny.
2
0 / 0
Pyszny i smaczny.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. masło
1 szkl. cukier
0.50 szkl. mleko
9 szt. jajko
2 łyżka bułka tarta
1 łyżka kakao decomorreno
30 dek. orzechy włoskie
Przygotowanie
1
Żółtka (8szt) ucieramy z cukrem(0,5 szklanki).
2
Dodajemy orzechy, proszek do pieczenia i bułkę tartą.
3
W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek.
4
Do utartych żółtek delikatnie dodajemy pianę z białek.
5
Masę wylewamy do tortownicy.
6
Pieczemy około 1 godziny.
7
Przygotowujemy krem.
8
Do garnka wrzucamy mleko z cukrem (0,5 szklanki) i jajkiem (1szt).
9
Zagotowujemy.
10
Gdy przestygnie dodajemy masło.
11
Pod koniec dodajemy kakao.
12
Miksujemy.
13
Gdy ciasto przestygnie przekładamy kremem.
14
Wierzch przybieramy orzechami.