Torcik urodzinowy.

m7
Torcik urodzinowy.

2

0 / 0

Pyszny i smaczny.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

1 szkl. cukier

0.50 szkl. mleko

9 szt. jajko

2 łyżka bułka tarta

1 łyżka kakao decomorreno

30 dag. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Żółtka (8szt) ucieramy z cukrem(0,5 szklanki).

2

Dodajemy orzechy, proszek do pieczenia i bułkę tartą.

3

W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek.

4

Do utartych żółtek delikatnie dodajemy pianę z białek.

5

Masę wylewamy do tortownicy.

6

Pieczemy około 1 godziny.

7

Przygotowujemy krem.

8

Do garnka wrzucamy mleko z cukrem (0,5 szklanki) i jajkiem (1szt).

9

Zagotowujemy.

10

Gdy przestygnie dodajemy masło.

11

Pod koniec dodajemy kakao.

12

Miksujemy.

13

Gdy ciasto przestygnie przekładamy kremem.

14

Wierzch przybieramy orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

523

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły