Example thumb
0

Składniki

400 Mililitrów
śmietana 18%
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
500 Gramów
truskawki
2 Sztuki
galaretka truskawkowa
6 Sztuk
białko jaja kurzego
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
2 Sztuki
Baton Mars
6 Łyżek
Orzechy ziemne
4.5 Łyżki
bułka tarta
6 Łyżek
cukier
1.5 Łyżki
mąka pszenna tortowa
5 Łyżek
mleko
2 Łyżki
Kandyzowane ananasy
1 Łyżka
płatki migdałowe
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Białka dokładnie ubić na sztywną pianę.
  2. W trakcie ubijania dodawać po jednym żółtku.
  3. Dalej ubijać i dodawać po łyżce cukru.
  4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej i delikatnie miksować.
  5. Na sam koniec dodać zmielone orzechy, bułkę tartą i bardzo delikatnie wymieszać.
  6. Piekarnik nastawić na termoobieg na 150 stopni i piec biszkopt przez 40 minut.
  7. Placek ostudzić i przekroić w poprzek na dwie części.
  8. Truskawki ( ja użyłam mrożone ) rozmrozić.
  9. Galaretki rozpuścić w 1/2 litra przegotowanej gorącej wody i ostudzić.
  10. Rozmrożone truskawki, galaretkę i śmietanę zmiksować i rozsmarować na jednej części placka.
  11. Przykryć masę drugim plackiem.
  12. W kąpieli wodnej rozpuścić batony, dodać mleko i dokładnie wymieszać.
  13. Powstałą polewą polać ciasto, udekorować płatkami migdałowymi i kandyzowanym ananasem.

Opis

połączenie orzechów i truskawek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!