Torcik orzechowo-rumowy

m7
Torcik orzechowo-rumowy

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne ciasto orzechowe z rumową nutką.Polecam na każdą okazję.łatwe w wykonaniu nie może sie nie udac :)

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 szt. żółtko

5 szt. białko

1 szt. kremówka

10 szt. orzechy laskowe

1 łyżka sok z skórki cytryny

1 łyżka sok ze cytryny

2 łyżka cukier puder

2 łyżka rum

25 dag. orzechy włoskie

20 dag. cukier

Przygotowanie


żółtka utrzec na puszystą masę,wsypując stopniowo cukier.Dodac skórkę i sok z cytryny oraz zmielone orzechy włoskie.

Ubic pianę z białek,wyłożyc ją na masę i ostrożnie zamieszac.Wlac do portownicy

Piec 50 min w temp.180st.Gdy ciasto zacznie ostawac od ścianek formy wyłączyc piekarnik.

Biszkopt pozostawic w piecu jeszcze 15minut.Ubic śmietanę wymieszac ją z rumem i cukrem pudrem.

Rozłożyc na wystudzonym cieście i posypac orzechami laskowymi.Przechowywac w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły