Torcik omletowy

maspexdigital
Torcik omletowy

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 opak. dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%

1 łyżka masło

4 szt. jaja l

1 szczyp. sól

100 g tabliczka mlecznej czekolady

8 łyżka mleko

1 łyżecz. masło

3 szt. banan

4 szt. mandarynki

4 szt. kiwi

1 łyżecz. masło

2 łyżecz. cukier trzcinowy

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy na patelni.

2

Jajka wybijamy do miski. Ubijamy trzepaczką ze szczyptą soli. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z masłem.

3

Omlet smażymy po około 3 minuty z każdej strony (na rumiano). Usmażony omlet wykładamy na talerz.

4

Szklanką o dużej średnicy wykrawamy w omlecie krążki. Jeden z krążków omletowych smarujemy dżemem wiśniowym Łowicz. Przykrywamy drugim krążkiem, który także smarujemy dżemem. Tak postępujemy, aż do wyczerpania składników.

5

Przygotowany torcik przekładamy na talerz.

6

Sos czekoladowy: Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Dodajemy mleko oraz masło. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Przygotowanym sosem czekoladowym polewamy wierzch torciku omletowego.

7

Owoce karmelizowane: Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy cukier trzcinowy. Mieszamy. Następne dodajemy owoce. Smażymy około 5 minut.

8

Gotowe owoce wykładamy na talerz. Podajemy z torcikiem omletowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2546

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

378

gram

Tłuszcze

88

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły