Torcik omletowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Torcik omletowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504711.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 opak. dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%
1 łyżka masło
4 szt. jaja l
1 szczyp. sól
100 g tabliczka mlecznej czekolady
8 łyżka mleko
1 łyżecz. masło
3 szt. banan
4 szt. mandarynki
4 szt. kiwi
1 łyżecz. masło
2 łyżecz. cukier trzcinowy
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy na patelni.
Jajka wybijamy do miski. Ubijamy trzepaczką ze szczyptą soli. Masę jajeczną wylewamy na patelnię z masłem.
Omlet smażymy po około 3 minuty z każdej strony (na rumiano). Usmażony omlet wykładamy na talerz.
Szklanką o dużej średnicy wykrawamy w omlecie krążki. Jeden z krążków omletowych smarujemy dżemem wiśniowym Łowicz. Przykrywamy drugim krążkiem, który także smarujemy dżemem. Tak postępujemy, aż do wyczerpania składników.
Przygotowany torcik przekładamy na talerz.
Sos czekoladowy: Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Dodajemy mleko oraz masło. Dokładnie mieszamy, aby masa była jednolita. Przygotowanym sosem czekoladowym polewamy wierzch torciku omletowego.
Owoce karmelizowane: Owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Wsypujemy cukier trzcinowy. Mieszamy. Następne dodajemy owoce. Smażymy około 5 minut.
Gotowe owoce wykładamy na talerz. Podajemy z torcikiem omletowym.