Torcik Moje Love

KIngaKlysinska
Torcik Moje Love

0

0 / 0

Może nie będę typową osobą biorącą udział w tym konkursie, bo jak widać torcik jest na urodzinki-Babci. Mojej kochanej babuni, która mnie praktycznie wychowała, nauczyła piec i teraz staram się dzielić tą pasją z bliskimi.

12

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szt. biszkopt ciemny

1 szt. biszkopt jasny

2 opak. dżem łowicz 100% truskawka

1 opak. dżem wiśniowy z kwiatem róży 100%

500 g serek mascarpone

1.50 l śmietana 36%

10 szt. baton mleczny

10 szt. śmietan-fix

30 g żelatyna

3 szt. gorzka czekolada

1 szt. owoce

6 opak. cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Dzień przed robieniem tortu zagotuj śmietanę i rozpuść w niej batony. Wystudź i przełóż do porządnego schłodzenia do lodówki.

2

Biszkopty przekrój na pół. Każdy dokładnie nasącz ponczem (alkohol, herbata słodka, sok pomarańczowy z alkoholem-czego dusza zapragnie).

3

Śmietanę z lodówki ubijaj mikserem wraz z serkiem mascarpone, cukrem waniliowym, następnie dodaj śmietan-fix i rozpuszczona w niewielkiej ilości wody żelatynę, ubij chwilę.

4

Pierwszy-ciemny blat ciasta posmaruj dżemem truskawkowym, na dżem wyłóż krem i przykryj jasnym plackiem, na jasny wyłóż dżem wiśniowy, krem i ciemny placek, znów dżem truskawkowy i krem, na wierzch przykryj jasny biszkopt.

5

Tort obsmaruj pozostałym kremem i schłódź, następnie roztop w kąpieli wodnej czekoladę i polej nią wierzch tak, aby spływała po bokach. Ozdób dowolnie owocami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły