Example thumb
1

Składniki

50 Mililitrów
Likier czekoladowy
150 Gramów
mąka pszenna
150 Gramów
masło extra
150 Gramów
cukier
100 Gramów
czekolada gorzka
50 Gramów
Migdały zmielone
150 Gramów
czekolada gorzka
150 Gramów
Śmietana kremówka
100 Gramów
Czekolada w proszku
0.5 Szklanki
Kawa napar bez cukru
0.66 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: masło utrzeć z cukrem, ucierając wbij kolejno żółtka, dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać make i migdały, polaczyc z ubita z bialek piana przelac do tortownicy piec ok 35 min w tem 180c
  2. Krem: czekolade pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze
  3. Ciasto dwukrotnie przekroic w poprzek nasaczyc likierem z kawa
  4. Przełożyć kremem (krem powinien byc takze na wierzchu_
  5. Posypać czekoladą

Opis

Pyszny torcik dla amatorow kawy; idealny do popoludniowych spotkan przy kawie ze znajomymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!