Torcik mocca

m7
Torcik mocca

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny torcik dla amatorów kawy i czekolady. Idealny deser na popołudniowe spotkania przy kawie ze znajomymi.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

50 likier czekoladowy

150 g mąka pszenna

150 g masło

150 g cukier

100 g czekolada gorzka

50 g migdały zmielone

150 g czekolada gorzka

150 g śmietana kremówka

100 g czekolada w proszku

0.50 szkl. kawa napar bez cukru

0.66 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka masło

Przygotowanie


Masło utrzeć z cukrem, ucierając wbijać kolejno żółtka, następnie dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać mąkę i migdały. Połączyć z ubitą z białek pianą i przelać do tortownicy. Piec ok. 35 min w temp. 180 st. C.

Czekoladę pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze.

Ciasto dwukrotnie przekroić w poprzek i nasączyć likierem z kawą.

Przełożyć kremem środek oraz wierzch ciasta.

Posypać czekoladą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

603

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

67

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły