1

Składniki

50 Mililitrów
Likier czekoladowy
150 Gramów
mąka pszenna
150 Gramów
masło extra
150 Gramów
cukier
100 Gramów
czekolada gorzka
50 Gramów
Migdały zmielone
150 Gramów
czekolada gorzka
150 Gramów
Śmietana kremówka
100 Gramów
Czekolada w proszku
0.5 Szklanki
Kawa napar bez cukru
0.66 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: masło utrzeć z cukrem, ucierając wbij kolejno żółtka, dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać make i migdały, polaczyc z ubita z bialek piana przelac do tortownicy piec ok 35 min w tem 180c
  2. Krem: czekolade pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze
  3. Ciasto dwukrotnie przekroic w poprzek nasaczyc likierem z kawa
  4. Przełożyć kremem (krem powinien byc takze na wierzchu_
  5. Posypać czekoladą

Opis

Pyszny torcik dla amatorow kawy; idealny do popoludniowych spotkan przy kawie ze znajomymi

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Przepis
Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Muffinki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Miodownik z kremem kakowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Miodownik z kremem kakowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!