Torcik mocca

m7
Torcik mocca

1

0 / 0

Pyszny torcik dla amatorów kawy i czekolady. Idealny deser na popołudniowe spotkania przy kawie ze znajomymi.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

50 likier czekoladowy

150 g mąka pszenna

150 g masło

150 g cukier

100 g czekolada gorzka

50 g migdały zmielone

150 g czekolada gorzka

150 g śmietana kremówka

100 g czekolada w proszku

0.50 szkl. kawa napar bez cukru

0.66 szkl. cukier

3 szt. jaja kurze całe

3 łyżka masło

Przygotowanie


1

Masło utrzeć z cukrem, ucierając wbijać kolejno żółtka, następnie dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać mąkę i migdały. Połączyć z ubitą z białek pianą i przelać do tortownicy. Piec ok. 35 min w temp. 180 st. C.

2

Czekoladę pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze.

3

Ciasto dwukrotnie przekroić w poprzek i nasączyć likierem z kawą.

4

Przełożyć kremem środek oraz wierzch ciasta.

5

Posypać czekoladą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły