1

Składniki

50 Mililitrów
Likier czekoladowy
150 Gramów
mąka pszenna
150 Gramów
masło extra
150 Gramów
cukier
100 Gramów
czekolada gorzka
50 Gramów
Migdały zmielone
150 Gramów
czekolada gorzka
150 Gramów
Śmietana kremówka
100 Gramów
Czekolada w proszku
0.5 Szklanki
Kawa napar bez cukru
0.66 Szklanki
cukier
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło extra
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: masło utrzeć z cukrem, ucierając wbij kolejno żółtka, dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać make i migdały, polaczyc z ubita z bialek piana przelac do tortownicy piec ok 35 min w tem 180c
  2. Krem: czekolade pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze
  3. Ciasto dwukrotnie przekroic w poprzek nasaczyc likierem z kawa
  4. Przełożyć kremem (krem powinien byc takze na wierzchu_
  5. Posypać czekoladą

Opis

Pyszny torcik dla amatorow kawy; idealny do popoludniowych spotkan przy kawie ze znajomymi

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Puszysty sernik

Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Tort leśny mech

Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Łatwy Do 1 godz
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!