Torcik mocca
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Torcik mocca](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977335530.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny torcik dla amatorów kawy i czekolady. Idealny deser na popołudniowe spotkania przy kawie ze znajomymi.
1
0 / 0
Pyszny torcik dla amatorów kawy i czekolady. Idealny deser na popołudniowe spotkania przy kawie ze znajomymi.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
50 likier czekoladowy
150 g mąka pszenna
150 g masło
150 g cukier
100 g czekolada gorzka
50 g migdały zmielone
150 g czekolada gorzka
150 g śmietana kremówka
100 g czekolada w proszku
0.50 szkl. kawa napar bez cukru
0.66 szkl. cukier
3 szt. jaja kurze całe
3 łyżka masło
Przygotowanie
Masło utrzeć z cukrem, ucierając wbijać kolejno żółtka, następnie dodać rozpuszczona czekoladę, wsypać mąkę i migdały. Połączyć z ubitą z białek pianą i przelać do tortownicy. Piec ok. 35 min w temp. 180 st. C.
Czekoladę pokruszyć i razem ze śmietaną masłem i cukrem rozpuścić na parze.
Ciasto dwukrotnie przekroić w poprzek i nasączyć likierem z kawą.
Przełożyć kremem środek oraz wierzch ciasta.
Posypać czekoladą.