Torcik karpatkowo jabłkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Torcik karpatkowo jabłkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975085695.jpeg&w=3840&q=75)
ciasto nie tylko na specjalną okazję
0
0 / 0
ciasto nie tylko na specjalną okazję
26
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
100 woda
1 kg jabłko
1 łyżecz. cynamon
1 łyżecz. proszek do pieczenia
0.30 kostka margaryna
200 g rodzynki
100 g płatki migdałowe
250 g margaryna
1 szkl. cukier
0.75 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szt. galaretka kiwi
1 szt. krem do karpatki
1 szt. ciasto
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
1 szt. polewa
4 łyżka woda
2 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka mleko
1 łyżka wiórki kokosowe
1 łyżka posypka do ciast
1 łyżka perełki cukrowe
1 łyżka kandyzowane ananasy
0.50 l mleko
0.50 szkl. mąka ziemniaczana
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
torcik w przekroju
2
torcik
3
torcik