Torcik karpatkowo jabłkowy

m7
Torcik karpatkowo jabłkowy

0

0 / 0

ciasto nie tylko na specjalną okazję

26

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

100 woda

1 kg jabłko

1 łyżecz. cynamon

1 łyżecz. proszek do pieczenia

0.30 kostka margaryna

200 g rodzynki

100 g płatki migdałowe

250 g margaryna

1 szkl. cukier

0.75 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szt. galaretka kiwi

1 szt. krem do karpatki

1 szt. ciasto

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

1 szt. polewa

4 łyżka woda

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka mleko

1 łyżka wiórki kokosowe

1 łyżka posypka do ciast

1 łyżka perełki cukrowe

1 łyżka kandyzowane ananasy

0.50 l mleko

0.50 szkl. mąka ziemniaczana

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

torcik w przekroju

2

torcik

3

torcik

Wartości odżywcze na porcję


Energia

646

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły