Torcik czekoladowy z malinami

decomorreno
Torcik czekoladowy z malinami

0

3.2 / 10

Przedstawiamy wyjątkowy, intensywnie - czekoladowy torcik, którego słodycz przełamana została dodatkiem marmolady i świeżych malin. Do takiego połączenia nikogo nie trzeba zbyt długo przekonywać. Prawdziwa uczta dla zmysłów każdego czekoladoholika! A czy Ty dałbyś się za niego pokroić?

12

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 g mąka pszenna tortowa lubella

70 g kakao decomorreno

110 g cukier

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

125 olej

375 mleko

150 g masło roztopione

70 g kakao decomorreno

500 g cukier puder

200 g marmolada

125 g maliny

Przygotowanie


1

Wymieszaj suche składniki na ciasto. Dodaj mleko oraz olej.

2

Wymieszaj całość i przełóż do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia. Piecz przez około 35 minut w 180ºC, do tzw. suchego patyczka.

3

W tym czasie przygotuj krem. Rozpuszczone masło utrzyj z kakao. Dodawaj stopniowo cukier puder na przemian z mlekiem, do uzyskania kremowej konsystencji. W razie potrzeby dodaj więcej mleka lub cukru pudru.

4

Upieczone i wystudzone ciasto przekrój na pół, przełóż dżemem i obłóż z wierzchu kremem. Włóż do lodówki, aby krem stężał.

5

Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami. Smacznego!

Kategorie


Alergeny


Mleko

Laktoza

Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły