0

Składniki

Składniki na ciasto

3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
93.76 Grama
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1.5 Sztuki
jajka
93.76 Grama
masło
37.5 Mililitra
mleko
62.5 Grama
cukier puder
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
3 Łyżki
rum

Składniki na krem

125 Gramów
serek mascarpone
125 Mililitrów
Śmietana kremówka
0.5 Opakowania
ingridient
Czekodżem Śliwkowy Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło, jajka i cukier utrzyj razem na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i delikatnie połącz z masą. Dodaj rum.
  2. 3 tortownice (średnica 18cm) natłuszczone i wysypane bułką tartą wypełnij gotową masą na ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku (bez termoobiegu 175C) ok. 30 minut, aż patyczek wkłuty do środka będzie suchy.
  3. Ciasto wystudź i wyrównaj jego poziom.
  4. Przygotuj krem. Śmietanę kremówkę ubij, w oddzielnym naczyniu zmieszaj serek mascarpone, dodaj Czekodżem Wiśniowy Łowicz. Dobrze wymieszaj, dodaj ubitą śmietankę i wymieszaj łyżką.
  5. Wystudzone blaty przełóż kremem.
  6. Wierzch tortu posmaruj Czekodżemem Śliwkowym Łowicz. Udekoruj rozetkami z kremu.

Podobne przepisy

Naleśniki z owocami

Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Tort leśny mech

Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Muffinki bazyliowe

Łatwy Do 1 godz
Muffinki bazyliowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!