Torcik czekoladowy przekładamy dżemem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Torcik czekoladowy przekładamy dżemem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977562150.jpeg&w=3840&q=75)
Torcik czekoladowy przekładany truskawkowym dżemem to doskonały pomysł na osłodzenie urodzin, imienin czy wyjątkowego wieczoru. Kakaowe ciasto nasączone aromatyczną kawą zadowoli każdego miłośnika słodkich i intensywnych wypieków. Gorzka czekolada na wierzchu świetnie sprawdzi się w towarzystwie naszych ulubionych owoców.
0
0 / 0
Torcik czekoladowy przekładany truskawkowym dżemem to doskonały pomysł na osłodzenie urodzin, imienin czy wyjątkowego wieczoru. Kakaowe ciasto nasączone aromatyczną kawą zadowoli każdego miłośnika słodkich i intensywnych wypieków. Gorzka czekolada na wierzchu świetnie sprawdzi się w towarzystwie naszych ulubionych owoców.
?
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Przygotowanie
Przygotowujemy biszkopt: jajka rozdzielamy, białka ubijamy z dodatkiem sody i cukru na sztywno.
Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy.
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaną z kakao.
Delikatnie mieszamy i przelewamy do formy o wymiarach 22x33cm.
Pieczemy do suchego patyczka około 20 minut w 180 stopniach w opcji góra-dół.
Upieczony odstawiamy do wystudzenia.
Następnie foremką o średnicy około 10 cm wycinamy z ciasta krążki (3 sztuki) i nasączamy je mocną kawą.
Torcik przekładamy dżemem truskawkowym Łowicz.
Czekoladę wraz z masłem, rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Polewamy wierzch ciasta i ozdabiamy łyżką dżemu (opcjonalnie też ulubionymi owocami).