Torcik cappuccino

m7
Torcik cappuccino

3

4 / 2

Torcik cappuccino to idealny wybór dla wszystkich miłośników kawy. Jest wyjątkowo aromatyczny, puszysty, kremowy i smaczny — świetnie sprawdzi się zarówno jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i deser na specjalne okazje. Połączenie kawowych biszkoptów z aksamitnym kremem i polewą czekoladową nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Smacznego!

10

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kostka masło

0.75 szkl. cukier

0.50 szkl. woda

2 szkl. mleko w proszku

1 szt. jaja kurze całe

5 szt. żółtko jaja kurzego

3 szt. serek homogenizowany

2 łyżka żelatyna

2 łyżka kawa cappuccino

30 dag. biszkopty

Przygotowanie


1

Zaparzyć kawę w jednej szklance przegotowanej wody.

2

1 jajko i 5 żółtek ubić z 3/4 szklanki cukru na parze do białości i wystudzić.

3

Utrzeć masło, stopniowo dodając ubite jajka. Następnie dodać serki i zmiksować, dodając porcjami mleko w proszku.

4

Pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody.

5

Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć w tortownicy. Na wierzch wyłożyć masę, następnie wyłożyć drugą warstwę biszkoptów i ponownie masę.

6

Torcik polać polewą czekoladową.

7

Wstawić do lodówki na dolną półkę na 3 godz.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły