Torcik cappuccino
m7
Torcik cappuccino to idealny wybór dla wszystkich miłośników kawy. Jest wyjątkowo aromatyczny, puszysty, kremowy i smaczny — świetnie sprawdzi się zarówno jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i deser na specjalne okazje. Połączenie kawowych biszkoptów z aksamitnym kremem i polewą czekoladową nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
4 / 2
Torcik cappuccino to idealny wybór dla wszystkich miłośników kawy. Jest wyjątkowo aromatyczny, puszysty, kremowy i smaczny — świetnie sprawdzi się zarówno jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty, jak i deser na specjalne okazje. Połączenie kawowych biszkoptów z aksamitnym kremem i polewą czekoladową nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Smacznego!
10
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 kostka masło
0.75 szkl. cukier
0.50 szkl. woda
2 szkl. mleko w proszku
1 szt. jaja kurze całe
5 szt. żółtko jaja kurzego
3 szt. serek homogenizowany
2 łyżka żelatyna
2 łyżka kawa cappuccino
30 dag. biszkopty
Przygotowanie
Zaparzyć kawę w jednej szklance przegotowanej wody.
1 jajko i 5 żółtek ubić z 3/4 szklanki cukru na parze do białości i wystudzić.
Utrzeć masło, stopniowo dodając ubite jajka. Następnie dodać serki i zmiksować, dodając porcjami mleko w proszku.
Pod koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szklanki letniej wody.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć w tortownicy. Na wierzch wyłożyć masę, następnie wyłożyć drugą warstwę biszkoptów i ponownie masę.
Torcik polać polewą czekoladową.
Wstawić do lodówki na dolną półkę na 3 godz.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
446
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
39
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.