0

Składniki

50 Mililitrów
ingridient
syrop malinowy Łowicz
2 Sztuki
Białka
100 Gramów
Cukier drobny
250 Gramów
serek mascarpone
1 Gałązka
Świeża mięta
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni.
  2. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a gdy będą już prawie sztywne - zwiększamy obroty miksera na największe i powoli dosypujemy po łyżce cukru.
  3. Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści, a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca.
  4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka, tworząc 2 krążki o średnicy mniej-więcej 15 cm.
  5. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut.
  6. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku, a gdy wystygną - przekładamy je serkiem mascarpone.
  7. Wierzch polewamy syropem malinowym Łowicz i dekorujemy listkami mięty.

Opis

Sprawdzony przepis na delikatny, wyśmienity torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym.

Podobne przepisy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Letni sernik bez pieczenia

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Letni sernik bez pieczenia

Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonym...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z konfiturą truskawkową, bitą śmietaną i prażonymi migdałami

Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!