0

Składniki

50 Mililitrów
ingridient
syrop malinowy Łowicz
2 Sztuki
Białka
100 Gramów
Cukier drobny
250 Gramów
serek mascarpone
1 Gałązka
Świeża mięta
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni.
  2. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a gdy będą już prawie sztywne - zwiększamy obroty miksera na największe i powoli dosypujemy po łyżce cukru.
  3. Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści, a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca.
  4. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka, tworząc 2 krążki o średnicy mniej-więcej 15 cm.
  5. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut.
  6. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku, a gdy wystygną - przekładamy je serkiem mascarpone.
  7. Wierzch polewamy syropem malinowym Łowicz i dekorujemy listkami mięty.

Opis

Sprawdzony przepis na delikatny, wyśmienity torcik bezowy z mascarpone i syropem malinowym.

Podobne przepisy

Naleśniki z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z owocami

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Pavlova z kremem na bazie Czekodżemu Wiśniowego Łowicz

Panna cotta z syropem malinowym

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Panna cotta z syropem malinowym

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Makaroniki przekładane Czekodżemem Brzoskwiniowym Łowicz

Pieczone mini omlety

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczone mini omlety

Tort bezowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Tort bezowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!