Torcik bezowy z kremem kawowym

m7
Torcik bezowy z kremem kawowym

0

5 / 1

Kolejna wersja tortu bezowego Pavlovej, tym razem w wersji kawowej. Pycha!

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

250 śmietanka kremowa 30%

1 łyżeczka ocet winny

150 g cukier

50 g czarne jagody

150 g masło

80 g cukier puder

3 szt. białko jaja kurzego

1 szt. skórka z cytryny

1 łyżka mąka ziemniaczana

3 łyżka rum

4 łyżka kawa napar bez cukru

Przygotowanie


1

3 białka ubić na sztywno - pod koniec dodać po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180 st. i po 5 min przykręcić temperaturę do 150 st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.

2

Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodać rum i kawę. Ubić śmietankę kremówkę na sztywno. Szprycą udekorować bezę wyciskając krem, ułożyć jagody lub truskawki oraz kawałki skórki cytryny. Schłodzić w lodówce przez 30 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły