0

Składniki

250 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Łyżeczka
ocet winny
150 Gramów
cukier
50 Gramów
Czarne jagody
150 Gramów
masło
80 Gramów
cukier puder
3 Sztuki
białko jaja kurzego
1 Sztuka
skórka z cytryny
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
3 Łyżki
rum
4 Łyżki
Kawa napar bez cukru
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 3 białka ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
  2. Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
  3. Mozna dac inne owoce.

Opis

Kolejna wersja tortu bezowego Pavlovej

Podobne przepisy

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Lody śmietankowe z bezą i sosem karmelowym

Średni Ponad 3 godz.

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz.

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz.

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!