Tofucznica
kontakt_1
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
2 szt. cebula
1 opak. tofu naturalne
3 łyżka mleko lub woda
1 pęcz. szczypiorek
1 szczyp. czarna sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. kurkuma
1 łyżka oliwa
5 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Cebulki obieramy, kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek, aż cebulka się zeszkli.
Dodajemy 3 łyżki mleka lub wody i mieszamy.
Do cebulki dodajemy pokruszony widelcem ser tofu oraz kurkumę dla koloru. Mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy na wolnym ogniu aż tofu zmięknie.
Dodajemy sól, pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek i jeszcze krótko zostawiamy na małym ogniu.
Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.