Tofucznica
kontakt_1
0
5 / 1
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
2 szt. cebula
1 opak. tofu naturalne
3 łyżka mleko lub woda
1 pęcz. szczypiorek
1 szcz. czarna sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. kurkuma
1 łyżka oliwa
5 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
1
Cebulki obieramy, kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek, aż cebulka się zeszkli.
2
Dodajemy 3 łyżki mleka lub wody i mieszamy.
3
Do cebulki dodajemy pokruszony widelcem ser tofu oraz kurkumę dla koloru. Mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy na wolnym ogniu aż tofu zmięknie.
4
Dodajemy sól, pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek i jeszcze krótko zostawiamy na małym ogniu.
5
Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.