Tofucznica
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Tofucznica](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8729-1702058068092.jpeg&w=3840&q=75)
0
5 / 1
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. sok pomarańczowy tymbark
2 szt. cebula
1 opak. tofu naturalne
3 łyżka mleko lub woda
1 pęcz. szczypiorek
1 szczyp. czarna sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. kurkuma
1 łyżka oliwa
5 szt. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
1
Cebulki obieramy, kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek, aż cebulka się zeszkli.
2
Dodajemy 3 łyżki mleka lub wody i mieszamy.
3
Do cebulki dodajemy pokruszony widelcem ser tofu oraz kurkumę dla koloru. Mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy na wolnym ogniu aż tofu zmięknie.
4
Dodajemy sól, pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek i jeszcze krótko zostawiamy na małym ogniu.
5
Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.