Tofucznica

kontakt_1
Tofucznica

0

5 / 1

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

2 szt. cebula

1 opak. tofu naturalne

3 łyżka mleko lub woda

1 pęcz. szczypiorek

1 szczyp. czarna sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. kurkuma

1 łyżka oliwa

5 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Cebulki obieramy, kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek, aż cebulka się zeszkli.

2

Dodajemy 3 łyżki mleka lub wody i mieszamy.

3

Do cebulki dodajemy pokruszony widelcem ser tofu oraz kurkumę dla koloru. Mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy na wolnym ogniu aż tofu zmięknie.

4

Dodajemy sól, pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek i jeszcze krótko zostawiamy na małym ogniu.

5

Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły