Tofucznica

kontakt_1
Tofucznica

0

5 / 1

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 opak. sok pomarańczowy tymbark

2 szt. cebula

1 opak. tofu naturalne

3 łyżka mleko lub woda

1 pęcz. szczypiorek

1 szcz. czarna sól

1 szcz. pieprz

1 szcz. kurkuma

1 łyżka oliwa

5 szt. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Cebulki obieramy, kroimy drobno w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub oliwie z oliwek, aż cebulka się zeszkli.

2

Dodajemy 3 łyżki mleka lub wody i mieszamy.

3

Do cebulki dodajemy pokruszony widelcem ser tofu oraz kurkumę dla koloru. Mieszamy wszystko dokładnie i podsmażamy na wolnym ogniu aż tofu zmięknie.

4

Dodajemy sól, pieprz oraz drobno pokrojony szczypiorek i jeszcze krótko zostawiamy na małym ogniu.

5

Podajemy udekorowane pomidorkami koktajlowymi i świeżym szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły