Tiramisu z owocami – lekkie i owocowe

decomorreno
Tiramisu z owocami – lekkie i owocowe

0

0 / 0

Połączenie klasycznego, kawowego deseru Tiramisu ze słodkimi truskawkami podbije Twoje kubki smakowe. Kremowy i puszysty krem z kawałkami świeżych owoców rozpływa się w ustach. Spróbuj niebiańskiego smaku!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


11 porcji

Składniki

4 szt. jaja kurze całe

500 g serek mascarpone

140 g cukier puder

250 g truskawki

250 g biszkopty

6 łyżka kakao decomorreno

300 kawa

30 amaretto

250 g truskawki

300 śmietana 36%

Przygotowanie


1

Zaparz kawę i odstaw do wystudzenia. Jajka umyj dokładnie i przelej wrzątkiem. Rozdziel na białka i żółtka. Cukier wraz z żółtkami ubij na puszystą masę.

2

Mascarpone wymieszaj i dodawaj partiami do masy z żółtkami. Ubij białka na sztywno i dodaj do kremu z mascarpone, mieszając delikatnie szpatułką.

3

Do wystudzonej kawy dodaj kakao, alkohol oraz ¼ szklanki wody. Owoce umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.

4

Biszkopty z obu stron zanurzaj w kawie, układaj jeden obok drugiego w formie. Na nasączone biszkopty wyłóż połowę kremu oraz połowę owoców, przykryj kolejną warstwą biszkoptów namoczonych w kawie i ponownie posmaruj kremem i wyłóż owoce.

5

Włóż do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Ubij na sztywno śmietankę i posyp obficie kakao DecoMorreno. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły