0

Składniki

1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Truskawkowy Łowicz
500 Gramów
serek mascarpone
4 Sztuki
żółtko jaja kurzego
80 Gramów
cukier puder
250 Gramów
Podłużne biszkopty
250 Mililitrów
Espresso
20 Mililitrów
Likier amaretto
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka ubij z połową cukru pudru za pomocą miksera przez 5 minut. Do masy dodaj ser mascarpone, cały czas mieszając. Następnie dodaj drugą połowę cukru.
  2. Likier amaretto połącz z wystudzoną kawą i zamocz w niej biszkopty, by dobrze nasiąkły
  3. Likier amaretto połącz z wystudzoną kawą i zamocz w niej biszkopty, by dobrze nasiąkły

Podobne przepisy

Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskaw...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Aksamitny sernik z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Aksamitny sernik z musem malinowym

Owocowe szaleństwo grillowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Owocowe szaleństwo grillowe

Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekolad...

Przepis
Średni Do 40 min
Wyborne tiramisu w duecie z niebiańsko lekkim musem czekoladowym z dużą ilością kakao, figą i świeżą miętą

Orzechowo-czekoladowy torcik

Przepis
Średni Do 3 godz
Orzechowo-czekoladowy torcik

Chrusty

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty

Chrusty - łamańce

Przepis
Średni Do 1 godz
Chrusty - łamańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!