Tiramisu czekoladowe

decomorreno
Tiramisu czekoladowe

2

4.6 / 10

Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne i kuszące czekoladowe tiramisu. Prostota i szybkość wykonania oraz spektakularny i wykwintny efekt końcowy w jednym. Ten włoski deser jest bezbłędny, idealnie kremowy, wilgotny i aromatyczny. Dla dopełnienia czekoladowego smaku tiramisu, posyp je obficie kakao Decomorreno. Smacznego!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

250 śmietana 36%

50 g kakao decomorreno

35 g cukier

250 g mascarpone

400 śmietanka kremowa 30%

4 łyżka cukier puder

20 szt. biszkopty podłużne

100 kawa mocna

10 g kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Śmietankę 36 % tł. podgrzej, dodaj kakao oraz cukier. Odstaw do ostudzenia.

2

Ubij śmietanę 30 % tł. wraz mascarpone oraz cukrem.

3

Do szklanek lub jednego naczynia wykładaj kolejno warstwy deseru. Zacznij od warstwy czekoladowej, następnie moczone w kawie biszkopty, na nie wyłóż warstwę białego kremu mascarpone.

4

Powtórz kolejne warstwy. Wierzch przed podaniem posyp kakao.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

604

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły