Tiramisu czekoladowe
decomorreno
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne i kuszące czekoladowe tiramisu. Prostota i szybkość wykonania oraz spektakularny i wykwintny efekt końcowy w jednym. Ten włoski deser jest bezbłędny, idealnie kremowy, wilgotny i aromatyczny. Dla dopełnienia czekoladowego smaku tiramisu, posyp je obficie kakao Decomorreno. Smacznego!
2
4.6 / 10
Przedstawiamy nieprzyzwoicie pyszne i kuszące czekoladowe tiramisu. Prostota i szybkość wykonania oraz spektakularny i wykwintny efekt końcowy w jednym. Ten włoski deser jest bezbłędny, idealnie kremowy, wilgotny i aromatyczny. Dla dopełnienia czekoladowego smaku tiramisu, posyp je obficie kakao Decomorreno. Smacznego!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
250 śmietana 36%
50 g kakao decomorreno
35 g cukier
250 g mascarpone
400 śmietanka kremowa 30%
4 łyżka cukier puder
20 szt. biszkopty podłużne
100 kawa mocna
10 g kakao decomorreno
Przygotowanie
Śmietankę 36 % tł. podgrzej, dodaj kakao oraz cukier. Odstaw do ostudzenia.
Ubij śmietanę 30 % tł. wraz mascarpone oraz cukrem.
Do szklanek lub jednego naczynia wykładaj kolejno warstwy deseru. Zacznij od warstwy czekoladowej, następnie moczone w kawie biszkopty, na nie wyłóż warstwę białego kremu mascarpone.
Powtórz kolejne warstwy. Wierzch przed podaniem posyp kakao.
Kategorie
Alergeny
Laktoza