Tiramisu a'la Borsatti
a_paradowska
Szukasz wyjątkowego, rozpływającego się w ustach, delikatnego deseru? Moje tiramisu na pewno Cię urzeknie ;) Ponieważ mam włoskie korzenie, chcę przedstawić włoski deser Tiramisu w klasycznej odsłonie. Deser jest wilgotny, wręcz rozpływający się w ustach i mogący prowadzić do uzależnienia. Przed podaniem należy posypać go z góry obficie kakao - oczywiście tym najlepszym DecoMorreno! Smacznego!
1
5 / 4
Szukasz wyjątkowego, rozpływającego się w ustach, delikatnego deseru? Moje tiramisu na pewno Cię urzeknie ;) Ponieważ mam włoskie korzenie, chcę przedstawić włoski deser Tiramisu w klasycznej odsłonie. Deser jest wilgotny, wręcz rozpływający się w ustach i mogący prowadzić do uzależnienia. Przed podaniem należy posypać go z góry obficie kakao - oczywiście tym najlepszym DecoMorreno! Smacznego!
6
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 szkl. cukier
1 szt. serek mascarpone
3 łyżka kakao decomorreno
12 szt. biszkopty podłużne
1 szkl. kawa espresso
5 łyżka likier amaretto
Przygotowanie
Do miski wrzucić 6 żółtek od jajka i trzy białka od jajka. Zmiksować. W trakcie miksowania dodawać stopniowo serek mascarpone. Dodać 4 łyżki cukru. Po zmiksowaniu tych składników, należy wsadzić krem do lodówki.
Biszkopty delikatnie maczaj w kawie. Po zamoczeniu w kawie należy układać ciastka na blaszce.
Na pierwszą warstwę nakładamy krem. Następnie kolejna warstwa biszkoptów i kremu, aż do skończenia składników Ostatnią warstwę posypujemy kakaem i wsadzamy do lodówki.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Gluten
Jajka