Tiramisu a'la Borsatti

a_paradowska
Tiramisu a'la Borsatti

1

5 / 4

Szukasz wyjątkowego, rozpływającego się w ustach, delikatnego deseru? Moje tiramisu na pewno Cię urzeknie ;) Ponieważ mam włoskie korzenie, chcę przedstawić włoski deser Tiramisu w klasycznej odsłonie. Deser jest wilgotny, wręcz rozpływający się w ustach i mogący prowadzić do uzależnienia. Przed podaniem należy posypać go z góry obficie kakao - oczywiście tym najlepszym DecoMorreno! Smacznego!

6

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 szkl. cukier

1 szt. serek mascarpone

3 łyżka kakao decomorreno

12 szt. biszkopty podłużne

1 szkl. kawa espresso

5 łyżka likier amaretto

Przygotowanie


1

Do miski wrzucić 6 żółtek od jajka i trzy białka od jajka. Zmiksować. W trakcie miksowania dodawać stopniowo serek mascarpone. Dodać 4 łyżki cukru. Po zmiksowaniu tych składników, należy wsadzić krem do lodówki.

2

Biszkopty delikatnie maczaj w kawie. Po zamoczeniu w kawie należy układać ciastka na blaszce.

3

Na pierwszą warstwę nakładamy krem. Następnie kolejna warstwa biszkoptów i kremu, aż do skończenia składników Ostatnią warstwę posypujemy kakaem i wsadzamy do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

206

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły